fbpx

Tack för att du stöttar barnen i Ukraina!

Ett år har gått sedan Ryssland inledde sin storskaliga invasion av Ukraina. 365 dagar av krig och vi räknar fortfarande. Hör Flavia, vår medarbetare från vårt regionkontor i Östeuropa, berätta om vad Erikshjälpen gjort för familjer och barn på flykt under året som gått.

365 dagar av krig är också ett år av stöd. Stöd till de miljontals drabbade i krigets Ukraina, men också till de som är på flykt över landets gränser.

Sedan den 24 februari 2022 har Erikshjälpen tillsammans med våra partnerorganisationer försett barn och familjer på flykt med humanitär hjälp och psykosocialt stöd. Vi har hjälpt barn över gränserna till Moldavien och Rumänien, och hjälpt dem att registrera sig och säkerställt att de får det sociala stöd de behöver. Detta gör vi för att minska risken för människohandel och utnyttjande.

Under 2022 har Erikshjälpens insatser nått:

  • 25,237 barn
  • 23,471 vuxna
  • 9,195 familjer

Vi har nått dessa barn och familjer genom våra insatser i Ukraina, Moldavien och Rumänien. Och vi gör det tack vare dig.

Tack för att du är med och bidrar till att barn och familjer i Ukraina kan hitta tryggheten igen. Din gåva gör skillnad.

Läs mer

Fortsätt stötta barn och familjer i Ukraina

Kriget i Ukraina – Så arbetar Erikshjälpen