För ett hållbart samhälle

På Erikshjälpen Second Hand arbetar vi med klimatsmart återbruk. Vi vill inspirera andra och visa att det går att ta hand om jordens resurser på ett mer hållbart och ansvarsfullt sätt.

På Erikshjälpen Second Hand arbetar vi för en hållbar omställning i samhället med hjälp av klimatsmart återbruk. Vi vill inspirera andra och visa att det går att ta hand om jordens resurser på ett mer hållbart och ansvarsfullt sätt – miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

I Sverige lever vi som om vi hade fyra jordklot, när vi bara har ett. Om alla levde som vi skulle det behövas minst tre jordklot till. Så kan vi inte ha det.

Som Sveriges ledande second hand-kedja är Erikshjälpen en viktig opinionsbildare och påverkansaktör när det gäller ideell, idéburen second hand-verksamhet och den roll det har för omställningen till ett hållbart samhälle, miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Tillsammans med er som handlar och skänker varor till våra butiker kan vi göra skillnad.

Inspirera fler till hållbarhet!

Allt fler blir medvetna om sin konsumtion och vill handla på ett mer hållbart sätt. Även om det är positivt att medvetenheten ökar, så har samhället fortfarande en lång väg att gå när det gäller att ändra sina vanor. Vi arbetar därför aktivt med att påverka inom hållbarhetsfrågor.

Vårt mål är att öka medvetenheten om fördelarna med att handla second hand samtidigt som vi vill inspirera till ett snyggt och stilsäkert liv, även med återbrukade plagg och prylar som får älskas igen.

Vi tror att varje steg räknas och att förändringen börjar med oss själva.

Vi bidrar till en positiv miljö- och klimatpåverkan

En av de viktigaste fördelarna med att handla second hand är att det bidrar till en mer positiv miljö- och klimatpåverkan. På Erikshjälpen Second Hand arbetar vi aktivt för att det ska vara lätt att handla hållbart.

Vi sprider kunskap om fördelarna med att handla second hand och inspirerar till ett miljövänligt och trendigt liv fyllt av kläder och prylar som får chans att älskas igen.

Vi främjar en cirkulär ekonomi

Tillsammans med er som handlar och skänker varor till våra butiker främjar vi en cirkulär ekonomi genom att återanvända och återvinna material i stället för att kasta dem. På så sätt sparar vi både pengar och miljö. Tillsammans kan vi förlänga livslängden för fler plagg, möbler och prylar – så att de kan användas och älskas så länge som möjligt.

Vi gör skillnad – nationellt och internationellt

Vår butiksverksamhet påverkar både nationellt och internationellt – då allt överskott från butikerna går till arbetet för barns rättigheter, världen över. På så sätt kan vi främja en hållbar omställning på en global nivå.

Så arbetar vi med social hållbarhet

I våra butiker ger vi inte bara prylar, utan också människor en andra chans. Vi har ett socialt uppdrag där människor som på olika sätt hamnat utanför arbetslivet får stöd och vägledning genom praktik och arbetsträning.

Vårt sociala uppdrag
En kvinna som är volontär i Erikshjälpens kafé.

Publicerad: 04 maj 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.