Bli volontär på Erikshjälpen Second Hand

Som volontär på Erikshjälpen Second Hand finns en mängd olika arbetsuppgifter att välja mellan och du väljer själv hur mycket tid du vill ge. Det spelar ingen roll om du bidrar med några timmar i veckan eller några dagar i månaden – för oss är du ovärderlig.

Våra butiker är en unik mötesplats för många människor, där alla arbetar utefter sin förmåga – genom arbetsträning, praktik eller för integration och språkträning. Här är alla välkomna.

Vi söker alltid efter personer som vill engagera sig ideellt, som delar vår drivkraft i att göra skillnad för barnen och världen de drömmer om. På Erikshjälpen Second Hand finns en mängd olika arbetsuppgifter att välja mellan och du väljer själv hur mycket tid du vill ge.

Bli en del av vår gemenskap av engagerade volontärer och var med och bidra till en viktig sak. Vi ser fram emot att välkomna dig som en del av vårt team.

Välkommen som vår nya volontär!

Välkommen att bli volontär

Spela video
Cathrine Kylesten och Hanna Hägg står i en av Erikshjälpens Second Hand butiker.

Bli volontär

Erikshjälpen

Bli volontär
Erikshjälpen

Vanliga frågor och svar

I våra butiker behöver vi hjälp med allt från sortering och rengöring till prissättning och exponering av varor. Vi behöver kassa- och kafépersonal som gillar att sälja och ge god service och vi behöver dig som mer än gärna sätter dig bakom ratten för att hämta eller leverera möbler och andra varor.

Din tid är värdefull för oss – men förstås också för dig. Som volontär hos oss bestämmer du själv när och hur mycket du ska arbeta, tillsammans kommer vi överens om dina arbetstider. Vi utgår från dina intressen och önskemål.

Vi är Sveriges ledande second hand-kedja med ett 50-tal butiker runt om i landet samt i Norge. Det övergripande syftet med vår verksamhet är att leverera ett så stort överskott som möjligt till bistånd. Under 2022 lämnade vi 89 miljoner kronor i överskott till barnrättsorganisationen Erikshjälpen och butikernas egna samarbetspartners.
Det hade aldrig varit möjligt utan alla våra fantastiska volontärer som ger av sin tid. Totalt är drygt 1800 personer engagerade som volontärer i vår verksamhet. Det är vi otroligt stolta och tacksamma för!

Det går inte att säga att det finns en typisk Erikshjälpen-volontär. De som engagerar sig är i alla åldrar, med olika bakgrund och intressen. En del drivs av ett brinnande miljöintresse, andra har en allmän önskan att göra gott. Någon vill språkträna, någon vill bidra till ökad integration i samhället, någon annan tycker helt enkelt att det är otroligt kul med second hand. Oavsett vem du är, välkommen till oss!

En kvinna som är volontär i Erikshjälpens kafé.

Publicerad: 09 januari 2024

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.