""

Skänk pengar

Skänk pengar till Erikshjälpen och stötta vårt arbete för barns rättigheter. Det finns flera sätt att ge på och du väljer själv det sätt som passar dig bäst. Din gåva är viktig.

Olika sätt att ge pengar

Vill du bli Månadsgivare, Ung Fadder eller ge en engångsgåva till Erikshjälpen? Det finns flera sätt för dig att ge på och du väljer själv det sätt som passar dig bäst. Oavsett om det är en del av din aktieutdelning, ett gåvobevis eller ett resultat av en egen insamling är din gåva viktig.

Starta egen insamling

Skattereduktion – ge mer utan att det kostar mer

Erikshjälpen är godkänd gåvomottagare för skattereduktion. Det innebär att du som givare kan få avdrag på skatten för de gåvor du ger till oss. Du kan helt enkelt ge fler barn en ljusare framtid – utan att det kostar dig mer.

Pssst…visste du att?

Ge fler barn en ljusare framtid – utan att det kostar dig mer! Här är ett räkneexempel på en höjning av belopp som inte kostar dig mer.

Skattereduktion

Bardiagram med data

  • Om du skänker 300 kronor/månaden
  • Höj till 400 kr/månaden
  • Få tillbaka hela höjningen

Din gåva når fram

För Erikshjälpen är det en självklarhet att hantera våra givares gåvor på ett trovärdigt och ansvarsfullt sätt. Vi kvalitetssäkrar, följer upp och rapporterar vårt arbete och vi tål att granskas.

Erikshjälpen har ett 90-konto och kontrolleras årligen av Svensk Insamlingskontroll och Giva Sverige för att garantera att de gåvor vi får in används till rätt ändamål.

Svensk Insamlingskontroll tillåter att högst 25 procent används till omkostnader för insamling och administration. Erikshjälpens egen ambition är att våra omkostnader aldrig ska överstiga 15 procent.

Under 2022 var våra insamlings- och administrationskostnader 11,6 procent.

Uppföljning och kontroll

Vid frågor kontakta Givarservice

Givarservice

Välkommen att kontakta oss om du har frågor kring ditt givande

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.