""

Skänk pengar

Skänk pengar till Erikshjälpen och stötta vårt arbete för barns rättigheter. Det finns flera sätt att ge på och du väljer själv det sätt som passar dig bäst. Din gåva är viktig.

Olika sätt att ge pengar

Vill du bli Månadsgivare, Ung Fadder eller ge en engångsgåva till Erikshjälpen? Det finns flera sätt för dig att ge på och du väljer själv det sätt som passar dig bäst. Oavsett om det är en del av din aktieutdelning, ett gåvobevis eller ett resultat av en egen insamling är din gåva viktig.

Starta egen insamling

Skattereduktion – ge mer utan att det kostar mer

Erikshjälpen är godkänd gåvomottagare för skattereduktion. Det innebär att du som givare kan få avdrag på skatten för de gåvor du ger till oss. Du kan helt enkelt ge fler barn en ljusare framtid – utan att det kostar dig mer.

Pssst…visste du att?

Ge fler barn en ljusare framtid – utan att det kostar dig mer! Här är ett räkneexempel på en höjning av belopp som inte kostar dig mer.

Skattereduktion

Bardiagram med data

  • Om du skänker 300 kronor/månaden
  • Höj till 400 kr/månaden
  • Få tillbaka hela höjningen

Du kan lita på att din gåva ger effekt

För Erikshjälpen är det en självklarhet att hantera våra givares gåvor på ett ansvarsfullt sätt. Vi kvalitetssäkrar, följer upp och rapporterar vårt arbete och vi tål att granskas.

Erikshjälpen har ett 90-konto och kontrolleras årligen av Svensk Insamlingskontroll. Det betyder att vi uppfyller kravet på att 75 procent av insamlade medel ska gå till ändamålet. Under de senaste åren har i snitt 87 procent av våra insamlade medel använts till våra olika ändamål. Erikshjälpen har en ambition att minst 85 procent ska gå till ändamålet.

Erikshjälpen är medlem i Giva Sverige, som arbetar för seriös insamling. Vi följer de etiska regler för tryggt givande som medlemsorganisationerna kommit överens om.

Uppföljning och kontroll

Vid frågor kontakta Givarservice

Givarservice

Välkommen att kontakta oss om du har frågor kring ditt givande

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.