Jobba som värvare

Är du ung och vill ha ett meningsfullt extrajobb? Jobba som värvare för Erikshjälpen och var med och gör skillnad för barns rättigheter.

Som värvare är du med och engagerar fler att bli givare till Erikshjälpen. Du får ett meningsfullt extrajobb samtidigt som du inspirerar människor till att göra skillnad. Om våra givare blir fler, kan vi göra ännu mer för barnen i våra insatser.

Frågor och svar om värvning

Erikshjälpen arbetar i fem regioner runt om i världen och i Sverige, för att fler barn ska få sina rättigheter uppfyllda. Vårt arbete hade inte varit möjligt utan våra givares stöd. Med långsiktigt givande kan vi förändra människors liv och hela samhällen. För att kunna fortsätta göra det behöver vi fler givare som vill stödja oss. Därför behöver vi värvare, som hjälper oss att värva nya givare.

När du arbetar som värvare för oss blir du en ambassadör för Erikshjälpen. Du kommer att vara med på plats på evenemang, konserter, festivaler och konferenser, där du får möta människor och berätta om Erikshjälpens arbete. Du kommer att vara en del av en grupp engagerade värvare och få möjlighet att utveckla din kommunikationsförmåga, ledarskap och kreativitet.

Vårt främsta fokus ligger på att värva unga givare till att bli Ung Fadder. Vi har tidigare värvat på platser som Dreamhack, Gullbrannafestivalen, Sweden Rock, Malmöfestivalen och Visfestivalen.

Som värvare för Erikshjälpen behöver du inte övertala folk till att skänka pengar. I stället erbjuder du den som redan vill ge att ge till just Erikshjälpen. Du får utbildning i hur du gör detta på bästa sätt enligt våra principer och värderingar.

För att trivas som värvare ser vi att du:

 • Tycker om att prata med människor
 •  Tar egna initiativ och söker kontakt
 • Har en positiv inställning och gillar utmaningar
 • Har ett intresse av att hjälpa andra människor
 • Är minst 18 år gammal

Det är meriterande om du:

 • Har säljerfarenhet
 • Tidigare engagerat dig ideellt
 • Har kunskap om Erikshjälpens arbete och ett omvärldsintresse
 • Har körkort (B)
 • Bor på pendlingsavstånd till vårt huvudkontor i Huskvarna, då vi ofta utgår därifrån.

Arbetstiden är 5–10 timmar per tillfälle med fast timlön. Arbetet sker ofta på kvällar och helger. Vid resa ingår ersättning för resa och boende.

Skicka ett personligt brev och ditt CV till ansokan@erikshjalpen.se. Märk din ansökan med “Bli värvare”. Vi rekryterar löpande.

Kontakta Ungagerad

Publicerad: 31 januari 2024

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
 1. Öppna Swish-appen.
 2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
 3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.