Handla second hand och stöd Världens barn

Världens Barn är Radiohjälpens insamling för alla barns rätt till trygghet, hälsa och skola. Lördagen den  7 oktober 2023, har du möjlighet att bidra till insamlingen genom att handla i någon av Erikshjälpens second hand-butiker. Det är då vi skänker hela dagskassan!

Insamlingen sker i samarbete med Sveriges Television, Sveriges Radio och 14 civilsamhällesorganisationer, bland annat Erikshjälpen. Sedan år 2000 har Erikshjälpen varit med och bidragit till insamlingen för Världens barn på ett unikt sätt, nämligen genom att skänka en hel dagskassa från alla second hand-butiker.

Akelius Foundation dubblar de insamlade pengarna

Det här året är din handling dessutom viktigare än någonsin. Välgörenhetsorganisationen Akelius Foundation kommer bidra genom att dubbla de insamlade pengarna som kommer in till Världens Barn fram till den 31 oktober. Varje insamlad krona är alltså två kronor fram tills dess.

Det gemensamma målet

Gemensamt är målet att samla in pengar till projekt runt om i världen för att främja barns rättigheter. Varje organisation som är med har ett speciellt projekt som lyfts varje år.

Erikshjälpens fokus i år – en uppväxt utan våld

Det som Erikshjälpen lyfter i år är ett projekt i Kambodja för att barn ska få en uppväxt utan våld. I särskilt utsatta områden i Kambodja hör våld till vardagen, främst på grund av fattigdom och okunskap. Där ger Erikshjälpen stöd i skolan och i föräldraklubbar som gör skillnad för att barn ska få växa upp i en värld utan våld.

 

 

 

Exempel på vad pengar räcker till

82 kronor

För 82 kronor kan en förälder delta i föräldraklubb under ett år.

124 kronor

För 124 kronor kan ett barn följa med på utflykt med syfte att stärka barnets självkänsla.

3100 kronor

För ca 3100 kronor kan en person få startkapital för en liten firma.

Video från Erikshjälpens fokusprojekt

Spela video

En uppväxt utan våld

Erikshjälpen

En uppväxt utan våld
Erikshjälpen

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.