Vårt sociala uppdrag

Vi ger inte bara saker, utan också människor en andra chans. Vårt sociala uppdrag är att hjälpa personer som har svårt att få jobb att integreras i arbetslivet. Syftet är att ge framtidshopp och förändra liv. Alltid med människor i centrum.

Att ha ett jobb handlar inte bara om att ha en inkomst. Det handlar om att skapa rutiner, planera för framtiden och att vara en del av en gemenskap. Att vara en del av arbetsmarknaden gör att man växer, utvecklas och får ett ökat självförtroende.

Många människor står i dag utanför arbetsmarknaden. Därför erbjuder Erikshjälpen Second Hand arbetsplatsförlagd aktivitet för att ge fler människor en trygg och stabil vardag. I våra butiker får man möjlighet att testa sina förmågor, lära sig något nytt och utvecklas – för att i slutändan kunna få ett jobb.

Vill du bli volontär i butik?

Vår verksamhet är beroende av volontärer. Genom att engagera dig som volontär hos oss kan du göra en betydelsefull insats i vårt arbete för barns rättigheter. Din insats är ovärderlig för oss. Har du tid över?

Bli volontär i butik
Fem volontärer vid en soffa i en Erikshjälpen Second hand-butik Foto: Erikshjalpen

Praktik eller annan arbetsplatsförlagd aktivitet?

På Erikshjälpen Second Hand kan du både göra praktik och arbetsträna. När du gör praktik hos får du möjlighet att träna dig på att möta arbetslivets krav. Arbetsträning handlar mer om att du själv får ta ett första steg mot arbetslivet, där inte samma krav finns.

Arbetsplatsförlagd aktivitet
En glad medarbetare i Eriks kafé håller en kaffe och muffins

Publicerad: 12 maj 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.