Erikshjälpens barnlåda

Erikshjälpens barnlåda har länge underlättat för barn i vårdsituationer. Från och med januari 2024 pausas försäljningen av Erikshjälpens barnlåda på obestämd tid.

Lådan innehöll under åren olika produkter och kunde beställas till självkostnadspris av sjukhus, vårdcentraler, barnavårdscentraler, skolhälsovård och tandläkarmottagningar. Produkterna lämpade sig även väl att användas för att avdramatisera besök hos exempelvis barn- och ungdomshälsovården och barn- och ungdomspsykiatrin eller för att lindra nervositeten i ett väntrum. Erikshjälpens barnlåda var de senaste åren framtagen i gott samarbete med Bamse (förlaget Story House Egmont), som utvecklat ett hållbart innehåll i lådan.

Om Erikshjälpens Barnlåda

Barns känslor inför ett vårdbesök kan vara många – och skrämmande. Det visste Erikshjälpens grundare Erik Nilsson som under stora delar av sin uppväxt var inlagd på sjukhus. Där mötte han andra sjuka barn som var i samma situation som han själv.

I sjukhussängen föddes en dröm om att Erik kunde vara med och uppmuntra de andra barnen. Väl hemma i Ruda igen fick tanken liv och Erik började skicka hälsningar och presenter som uppmuntran.

Ordet spred sig, med hjälp av Sven Jerrings populära radioprogram Barnens Brevlåda, om vad Erik gjorde och snart var det fler personer som bidrog med pengar och leksaker. Organisationen Erikshjälpen blev ett faktum. Sedan dess har Erikshjälpen fortsatt att växa och utvecklas till att i dag vara en barnrättsorganisation som stärker och hjälper barn i utsatta livssituationer runtom i världen.

Publicerad: 04 maj 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.