Starta ett UF-företag

Ofta är det viljan att förändra något som ligger bakom varför man väljer att starta ett företag. Vad brinner du för? Starta ett företag genom Ung Företagsamhet (UF) och få stöd och vägledning av Erikshjälpen Ungagerad på vägen.

Det är lätt att tro att företagande bara handlar om ekonomi och att tjäna pengar.

Men det kan också handla om helt andra saker. Som att bekämpa klimatkrisen, förbättra integration, hållbarhet eller jämställdhet.

Vad brinner du för? Starta ett UF-företag tillsammans med Erikshjälpen Ungagerad – Vi hjälper dig gärna på vägen med att ta ditt entreprenörskap till nästa nivå.

Vad är ett UF-företag?

Ett UF-företag är ett företag som gymnasieelever kan starta upp. Huvudsyftet med UF-företagande är att du ska kunna lära dig vad det innebär att driva ett företag, både i teorin och praktiken. Ett UF-företag bildas genom att man startar ett enkelt bolag, som inte kan ingå avtal, äga tillgångar eller låna pengar.

Att få möjlighet att prova driva företag, genom Ung Företagsamhet, och jobba med något som man brinner för är något som många unga uppskattar och tycker är lärorikt under sin gymnasietid.

Skänk vinsten från ditt UF-företag till Erikshjälpen

Har du redan drivit ett företag och önskar skänka viss vinst till välgörande ändamål? Genom Erikshjälpen Ungagerad finns även möjlighet att skänka pengar till vissa särskilda temaområden som man som givare kanske brinner extra för, antingen insatser för att säkerställa flickors rättigheter eller barns rätt till utbildning.

Har du en idé om vad du vill göra, har du frågor eller vill veta mer om vilka möjligheter som finns? Tveka inte att höra av dig till oss!

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur du som ung social entreprenör kan samarbeta med oss på Erikshjälpen under den tid som du driver ditt företag, kontakta gärna oss så kan vi berätta mer.

 

Publicerad: 31 januari 2024

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.