fbpx

Fältstudiekursen 2021 ställs in på grund av coronapandemin

Varje vår brukar Erikshjälpen anordna en distanskurs där ett tiotal unga vuxna får möjlighet att göra fältstudier hos lokala partnerorganisationer i Afrika och Asien. På grund av det osäkra världsläget har Erikshjälpen beslutat att ställa in kursen 2021, som hålls i samarbete med Södra Vätterbygdens Folkhögskola.

– Det är väldigt tråkigt att behöva ställa in 2021 års Internationella fältstudier, men på grund av det rådande läget i världen har vi inte möjlighet att genomföra kursen på det sätt vi önskar, säger Fredrik Hagelvik, fältstudiekoordinator på Erikshjälpen.

På grund av det rådande läget i världen har vi inte möjlighet att genomföra kursen på det sätt vi önskar

Dels står Erikshjälpens lokala partnerorganisationer inför stora utmaningar i coronapandemins spår, som svältkatastrofer och stora avhopp från skolor, med risk för ökat barnarbete och fler barnäktenskap. Dels finns stor osäkerhet kring restriktioner för resor mellan länder och även framtida smittspridning av coronaviruset.

Vanligtvis hade ansökningsperioden till kursen 2021 nu varit i full gång, men de som är intresserade av kursen uppmanas nu att söka igen nästa år då världsläget förhoppningsvis är mer stabilt.

– Vi ser att det är viktigt att svenska studenter kan få fördjupad kunskap och förståelse för utvecklingssamarbete och vad arbete för långsiktig och hållbar utveckling innebär. Vi planerar redan nu för 2022 års fältstudiekurs, säger Fredrik Hagelvik.