fbpx

Erikshjälpen medverkar på MR-dagarna i Örebro 17-18 november

En del av Erikshjälpens arbete i att stärka barns rättigheter, sker genom påverkans- och opinionsarbete. Erikshjälpen finns därför med på Mänskliga rättigheter-dagarna i Örebro 17–18 november. I år har konferensen temat ”Rätten till trygghet och säkerhet”.

– Tyvärr ser vi stora skillnader när det gäller barns tillgång till sina rättigheter, inte minst rätten till trygghet och säkerhet. Med vår medverkan, genom seminarier och utställning, hoppas vi kunna sprida kunskap och inspirera andra i arbetet för barns rättigheter. Vi kommer att lyfta våra arbetsmarknadsinsatser för föräldrar genom Erikshjälpen Framtidsverkstad och Erikshjälpen Second Hand, barns rätt att få växa upp i en familj, samt arbetet med att stötta barn till frihetsberövade föräldrar som ett steg mot barns rätt till jämlika uppväxtvillkor, säger Ida Storm Mukwana programkoordinator Sverige.

Delta i våra seminarium under MR-dagarna

Pappa i fängelse, vem ser till mina rättigheter?
Tid: 18 november – kl. 9.00-10.00
Plats: Teatercaféet

Delta i ett seminarium som leds av Ida Storm Mukwana, Erikshjälpen, Ann-Sophie Palmér, Räddningsmissionen och Lina Hellmark, Bufff – där situationen kring barn med en frihetsberövad familjemedlem lyfts. På vilket sätt påverkas barn när deras rättigheter kränks?

Gäller barns rättigheter för barn på institutioner?
Tid: 18 november – kl. 11:30-12:00
Plats: Globala scenen

Visste du att 80% av de barn som är placerade på barnhem globalt har minst en förälder i livet? Möt Erikshjälpen och Childhood i ett seminarium om barnhemsfrågan – en dyr och ineffektiv vårdform med stora risker för våld och övergrepp mot barn. Är barnhem en bra lösning? Vilka alternativ finns? Seminariet leds av Bitte Arrehn, Erikshjälpen och Joel Borgström, World Childhood Foundation.
Under MR-dagarna är representanter från våra programavdelningar på plats, i en monter inredd av Erikshjälpen Second Hand Örebro.

Läs mer

Mänskliga Rättighetsdagarna