Erikshjälpen fick 15 miljoner från PostkodLotteriet

På måndagskvällen fick Erikshjälpen ta emot 15 miljoner kronor från PostkodLotteriet, när överskottet från 2016 delades ut till lotteriets förmånstagare.

Pengarna gör stor nytta i vårt arbete för barns rättigheter och möjliggör att ännu fler barn som lever i utsatthet får utbildning, hälsovård och skydd från till exempel barnarbete, säger Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn.

Erikshjälpen är en av PostkodLotteriets drygt 50 förmånstagare. Förra året fick Erikshjälpen 15 miljoner i basstöd. När PostkodLotteriet i måndags delade ut totalt 1 108 755 461 kronor vid förmånstagarfesten fick Erikshjälpen även för 2017 ta emot 15 miljoner.
– Med barnen i fokus gör Erikshjälpen ett viktigt arbete både i Sverige och ute i världen. Tack vare en miljon lottköpare kan vi ge fortsatt stöd till Erikshjälpens betydelsefulla insatser, säger Cecilia Bergendahl, lotteriföreståndare för Svenska Postkodföreningen och Managing Director på Novamedia Sverige som driver PostkodLotteriet.

Med barnen i fokus gör Erikshjälpen ett viktigt arbete både i Sverige och ute i världen.

Pengarna från PostkodLotteriet kommer Erikshjälpen använda bland annat till att ge människor som lever på isolerade öar i Jamunadeltat i Bangladesh tillgång till vård och att stärka arbetet med barnrättsgrupper, där barn får lära sig om sina rättigheter, lyfta frågor som är viktiga för dem och vara med och förändra samhället. Pengarna kommer också användas till insatser i Sydsudan, där det pågår en stor, humanitär katastrof. Många barn har förlorat sina föräldrar i inbördeskriget och missar utbildning när skolor tvingas stänga. Barnen är också extra utsatta för sjukdomar som kolera, mässling och malaria.