Doug Seegers ny ambassadör för Erikshjälpen

Han vet vad det innebär att leva i utanförskap och vill vara med och kämpa för att så många barn som möjligt får det de har rätt till. Countrymusikern Doug Seegers är ny ambassadör för barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

– Jag och Erikshjälpen strävar mot samma mål, det är därför vårt samarbete känns så naturligt, säger Doug Seegers.

Boka in datumen

Doug spelar på flera ställen i höst. Klara destinationer är Kaxholmen, Linköping och Rydaholm.

Som ambassadör för Erikshjälpen kommer Doug Seegers ge konserter tillsammans med ett band. Det blir bland annat ny musik från senaste skivan där Doug tolkar Hank Williams. Musiken varvas med att Doug Seegers på ett innerligt och öppet sätt delar med sig av sin livsberättelse och sina erfarenheter.

Vid konserterna får publiken också möjlighet att på olika sätt ge till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter.

Som barn fick jag uppleva hur det är att leva i fattigdom

Doug Seegers blev känd för den svenska publiken genom sin medverkan i tv-programmet Jills veranda. När han uppmärksammades i programmet levde han som hemlös gatumusiker i Nashville. Doug kom i kontakt med Erikshjälpen i samband med en spelning i Sverige och han tycker att det känns viktigt att engagera sig för barn som lever i utsatthet.

– Jag har en nära relation till det eftersom jag som barn fick uppleva hur det är att leva i fattigdom. Nu har jag möjligheten att vara en del av Erikshjälpen, som är en fantastisk organisation, säger han.

Den första konserten Doug Seegers ger i samarbete med Erikshjälpen blir på Gullbrannafestivalen utanför Halmstad lördagen den 8 juli. Den 21 juli spelar han på Hjälmargården, Vingåker, i september blir det konserter i Linköping, Kaxholmen och Rydaholm och i vinter blir det en julturné som just nu håller på att bokas in.

– Vi är väldigt glada och stolta över detta samarbete med Doug. Han är en glimrande bra musiker med en fascinerande historia. Men det som imponerat mest på mig är hans stora hjärta och genuina vilja att hjälpa till. Det ska bli så roligt att få göra dessa konserter med Doug och då inte minst den stora julturnén. Flera städer är redan inbokade men det finns plats för fler så de som vill arrangera en konsert tillsammans med Erikshjälpen och Doug får gärna höra av sig, säger Samuel Åhl, insamlingskoordinator på Erikshjälpen.

Här hittar du Erikshjälpens event!