fbpx

Digitala julkonserter med Erikshjälpen

Det blir trots allt julkonserter med Erikshjälpen även 2020 – men digitalt.
”På olika sätt vill vi och de fantastiska artister som är ambassadörer för Erikshjälpen sprida musik och julglädje även i år”, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Ett vanligt år brukar Erikshjälpens julkonserter, tillsammans med en rad olika artister, locka många besökare runt om i Sverige från slutet av november till dagarna innan jul. Besökarna bidrar också generöst till Erikshjälpens arbete, genom att ge en frivillig gåva eller bli Månadsgivare. I år blir det lite annorlunda, på grund av coronapandemin.

Vi vet hur mycket just julkonserter betyder för många människor

– Restriktioner och rekommendationer kan ju snabbt ändras, men det finns ett stort engagemang hos artisterna. Vi tror och hoppas att det kommer kunna gå att spela in flera digitala konserter, som lyssnare kan ta del av hemifrån. För vi vet hur mycket just julkonserter betyder för många människor, säger Samuel Åhl.

Mörlid & Sandwall, som i år skulle ha gjort sin 40:e julturné, har redan spelat in en digital konsert som kommer släppas den 4 december. Jon Peterson och Jonas Sandwall (En Julkonsert), Spring City, Michael Jeff Johnsson och Terese Fredenwall samt Jonas Carpvik planerar också för digitala konserter.

När konserterna släppts hittar du dem här!