
I det aktuella läget med spridningen av Covid-19 blir aktiviteter för att förbättra hälsa och god hygien än viktigare.
Runt om i världen samlar Erikshjälpen barn i olika klubbar och aktiviteter. I klubbarna för man regelbundet samtal om hälsa och vikten av god hygien.
Att tvätta händerna är ett sätt att förhindra spridningen av sjukdomar och det kan rädda liv. Något som barnen i Erikshjälpens barnrättsklubb i Khandwa, Indien, fått lära sig mer om nyligen. Barnen fick se en kort video om handtvätt för att sedan diskutera innehållet i videon och därefter prova att tvätta händerna med tvål och vatten utifrån vad de hade lärt sig.
– Hygienen och hälsan måste bli bättre i byn, så jag är glad att vi har fått lära oss mer om hur vi kan förhindra att sjukdomar sprids. Nu vill jag sprida kunskaperna vidare till andra barn och vuxna i byn, berättar Rukma, 12 år, som är med i klubben.
Bli Månadsgivare nu!Stötta barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd.
|
---|
JA! Klicka här. (Bankens formulär för autogiro öppnas i ett nytt fönster. Minsta belopp 100 kr) |
Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med uppdrag att bekämpa fattigdom och utsatthet genom att förverkliga barns rättigheter. Vi kan också beskrivas som en hjälporganisation och det vi gör kan i enkla ordalag kallas välgörenhet. Men vår kompetenta personal gör självklart mycket mer än så. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för barns rätt till utbildning och fritid, hälsa, trygghet och skydd. Erikshjälpen vill alltid vara transparenta och trovärdiga. Vi uppfyller alla krav för 90-konto och är medlemmar i Giva Sverige – branschorganisationen för tryggt givande.
Genom att donera till Erikshjälpen stödjer du välgörande ändamål i Sverige och världen över. Genom att bli Månadsgivare, ge en gåva eller present via vår gåvobutik gör du skillnad för barn i utsatta livssituationer runt om vår jord.
Indien
- Landsbygdsutveckling med förskolor och självhjälpsgrupper.
- Organisering av bykommittéer för tillgång till hälsovård, barnhälsa och infrastruktursatsningar.
- Barnparlament där barn själva får möjlighet att vara med och påverka sin närmiljö.