fbpx

Extraöppet i 30 butiker under Circular Monday

Återanvänd istället för att slänga och tänk second hand i första hand. Måndagen före Black Friday vill Erikshjälpen Second Hand uppmuntra fler att välja cirkulära alternativ. Tillsammans med många andra organisationer och företag står Erikshjälpen Second Hand bakom Circular Monday, som tidigare kallades White Monday.

– Det är självklart för oss att vara med den 23 november! Vi vill uppmuntra människor att göra medvetna val gällande sin konsumtion och det känns också fint att under Circular Monday visa att vi är många som strävar mot samma mål, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

I några år har White Monday varit en växande rörelse som engagerar allt ifrån privatpersoner och influencers till organisationer och företag – i Sverige men också internationellt. Från och med i år kallas dagen Circular Monday för att tydliggöra vad engagemanget handlar om.

Initiativet började som en motpol till Black Fridays köphets. Syftet är inte att få alla att sluta handla, men däremot att uppmuntra människor att handla mer klimatsmart och utan att förbruka planetens resurser i onödan. Att använda sådant som redan finns istället för att köpa nytt och att vara rädd om det man redan har så att det kan användas länge, för egen del eller av någon annan, är två bra tips på hur man kan göra sin konsumtion mer hållbar.

För att uppmärksamma Circular Monday kommer 30 av Erikshjälpen Second Hands butiker ha extraöppet måndagen den 23 november, mellan 17.00 och 20.00. I butikerna och på e-handeln secondhand.se kommer det att finnas ett extra bra erbjudande på hela sortimentet under dagen.

Erikshjälpen Second Hand följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit åtgärder för att det ska vara tryggt att handla i våra butiker. Bland annat har vi märkt upp avstånd i kassakön, för att minska risken för trängsel, och spritar kortterminalerna ofta. Vi håller också koll på att det inte blir för många kunder i butiken samtidigt.

Erikshjälpen Second Hand-butiker som har extraöppet under Circular Monday 2020

Borås
Borlänge
Eksjö
Eslöv
Genarp
Gävle
Göteborg Kortedala
Göteborg Västra Frölunda
Habo
Halmstad
Höör
Huskvarna
Kungsbacka
Lindesberg
Linköping
Ljungby
Lund City
Lund Öresundsvägen
Motala
Norrköping
Örebro
Säffle
Skövde
Tomelilla
Vårby
Växjö
Vetlanda
Vimmerby
E-handeln secondhand.se