Erikshjälpen Second Hand och Jem & Fix inleder samarbete

​Sedan den 3 april 2017 har jem & fix Lågprisbyggmarknad och Erikshjälpen Second Hand inlett ett samarbete.

– Vi ser fram emot att kunna bidra till det som Erikshjälpen beskriver som att ”förändra världen genom att ge liv åt barns drömmar”, säger jem & fix Lågprisbyggmarknads VD och ägare Erling Daell.

Erikshjälpen Second Hand är en ideell förening med 62 butiker. Ett av syftena med butikerna är att generera pengar till biståndsinsatser via barnrättsorganisationen Erikshjälpen och butikernas lokala samarbetspartners. jem & fix Lågprisbyggmarknad har 43 butiker i Sverige. Sedan den 3 april 2017 har jem & fix Lågprisbyggmarknad och Erikshjälpen Second Hand inlett ett samarbete.

Vi ser fram emot att kunna bidra…

– Vi ser fram emot att kunna bidra till det som Erikshjälpen beskriver som att ”förändra världen genom att ge liv åt barns drömmar”. jem & fix Lågprisbyggmarknad skänker nu en del av de varor som utgår ur vårt sortiment till Erikshjälpen Second Hand. Varorna säljs och blir medel för sociala och humanitära insatser både i Sverige och utomlands. Det kan till exempel handla om att ge barn tillgång till skola och sjukvård. Under april har varuvärdet uppgått till närmare 500 000 kronor till det viktiga arbete Erikshjälpen utför, säger jem & fix Lågprisbyggmarknads VD och ägare Erling Daell.

– Från Erikshjälpen Second Hand är vi glada för samarbetet med jem & fix Lågprisbyggmarknad, detta ökar ju våra möjligheter att kunna göra livet bättre för barn och ungdomar som har det svårt. Det har under uppstarten av samarbetet klart visat sig att vi med familjeföretaget jem & fix Lågprisbyggmarknads ägare och ledning, delar den viktiga grundsyn som innebär att kan man hjälpa andra, så ska man efter bästa förmåga göra det, säger Tomas Bjöersdorff, Verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.