fbpx

Roba drömmer om att bli ledamot i parlamentet i Mombasa

– Den absolut viktigaste rättigheten är barns rätt till ett liv, berättar Roba som deltar i barnrättsklubben på Manyatta Daaba Primary school i norra Kenya. En barnrättsklubb som drivs av Erikshjälpens partnerorganisation Food for the Hungry.

I många av Erikshjälpens projekt är barnrättsklubbar och barnparlament viktiga inslag för att ge barnen en egen plattform. I Manyatta Daaba, Segel och Kubi Qallo har Erikshjälpens partnerorganisation Food for the Hungry inrättat barnrättsklubbar i samtliga skolor och under året som gått har flera sammankomster
anordnats. Barnen har träffats för att diskutera och lära sig mer om barns rättigheter, såsom att de har rätt till sin kropp, till hälsa, utbildning, mat, lek och tak över huvudet.

Roba är glad över att han får lära sig mer om sina rättigheter och sin förmåga att vara med och påverka samhället. Han berättar att han ofta försöker föra sina kunskaper vidare till sina föräldrar så att de också ska lära sig att förstå barns rättigheter.

– I framtiden drömmer jag om att bli ledamot i parlamentet i Mombasa, berättar Roba.

Erikshjälpens partnerorganisation Food for the Hungry har även genomfört hälsoklubbsutbildningar på skolorna, som syftar till att ge eleverna kunskap om hälsa och hygien. Något som är oerhört viktigt för att förebygga att smittsamma sjukdomar sprids bland barnen i skolan.