fbpx

Fler framtidsverkstäder för jämlika uppväxtvillkor

Erikshjälpen slår upp portarna till sin femte framtidsverkstad – denna gång i Borlänge. Precis som i de andra Framtidsverkstäderna sker verksamheten i nära samverkan med den lokala second hand-butiken och samarbetspartners, för att utveckla bostadsområden och göra dem mer levande, inkluderande och trygga.

Vi arbetar för långsiktig positiv förändring – genom att stärka barn och ungas egna drivkrafter, förmågor och drömmar i våra framtidsverkstäder. Planen är att utöka med två orter per år fram till 2024 – och framtidsverkstaden som preics öppnat i Borlänge är den femte i ledet.

Pernilla Wiklund, projektledare för framtidsverkstaden i Borlänge, var på plats på invigningsdagen på Erikshjälpen Second Hand i Borlänge, där hon firade tillsammans med resten av verksamheten med tårta.

”Det jag ser fram emot mest är att få göra skillnad tillsammans med barn och unga och att vi kan skapa en bättre sammanhållning i Borlänge kommun – alla behövs”, säger Pernilla.

Våra framtidsverkstäder är en plattform där barn och unga själva kan driva aktiviteter som passar deras behov, intressen och drömmar – samtidigt som det också blir en plattform där de kan göra sina röster hörda gentemot allmänheten och beslutsfattande organ.

Framtidsverkstäderna ger möjligheter för både unga och deras föräldrar att skapa kontakter, bygga sociala nätverk och träna de förmågor som är viktiga för att möta arbetslivets krav, för att skapa bättre uppväxtvillkor och förutsättningar för framtiden.

Läs mer

Erikshjälpen Framtidsverkstad