fbpx

Erikshjälpen uppmanar: Skriv under för att rädda biståndet!

Klimatförändringar, pandemier, konflikter och utbredd fattigdom – situationen för barn i världen är allvarligare än på mycket länge. Att flera partier i Sveriges riksdag i det läget vill skära i det internationella biståndet är mycket allvarligt och skulle få förödande konsekvenser. Stå upp för barnen och världen de drömmer om – skriv på vårt upprop för att rädda biståndet!

Världen står inför enorma utmaningar. Pandemin har lett till ökad hunger och fattigdom och tagit jämställdheten bakåt flera decennier. Klimatkrisen påverkar barns vardag i detta nu och antalet konflikter ökar. Demokratin och barns rättigheter är starkt hotade på flera platser i världen.

Stå på barnens sida – skriv under uppropet för att rädda biståndet!

Rika länder har ett särskilt ansvar att bidra. Därför ger Sverige sedan flera decennier tillbaka en procent av vår BNI i bistånd. Det är ett stöd som är erkänt effektivt och som är avgörande för miljontals människor. Det kan innebära skillnaden mellan liv och död, utbildning och fattigdom, frihet och våld.

Det finns partier i Sveriges riksdag som vill ta tillbaka vårt löfte till världen. Regeringen har i år redan skurit ner på biståndet, även om nedskärningen blir mindre än man först aviserat. Andra partier går till val på att skära ner ännu mer och alltså ta pengar från de som har allra minst.

Sådana sänkningar får katastrofala följder, som att:

  • 2 miljoner barn inte kan gå till skolan
  • 2 miljoner människor inte får tillgång till rent vatten
  • 760 000 människor som hungrar inte får mat

Våra politiker behöver veta att vi är många som inte accepterar att Sverige sviker dessa barn och familjer! Sverige ska inte vara ett land som vänder världen ryggen, vårt bistånd behövs mer än någonsin!

Stå på barnens sida! Skriv under uppropet för att rädda biståndet!