fbpx

Erikshjälpens Barnlåda

Barns känslor inför ett vårdbesök kan vara många – och skrämmande. Det visste Erikshjälpens grundare Erik Nilsson som under stora delar av sin uppväxt var inlagd på sjukhus. Där mötte han andra sjuka barn som var i samma situation som han själv.

I sjukhussängen föddes en dröm om att Erik kunde vara med och uppmuntra de andra barnen. Väl hemma i Ruda igen fick tanken liv och Erik började skicka hälsningar och presenter som uppmuntran.

Ordet spred sig, med hjälp av Sven Jerrings populära radioprogram Barnens Brevlåda, om vad Erik gjorde och snart var det fler personer som bidrog med pengar och leksaker. Organisationen Erikshjälpen blev ett faktum. Sedan dess har Erikshjälpen fortsatt att växa och utvecklas till att i dag vara en barnrättsorganisation som stärker och hjälper barn i utsatta livssituationer runtom i världen.

Arvet efter Erik och de uppmuntrande presenterna finns fortfarande kvar, genom Erikshjälpens Barnlåda. En låda som med målarkort och klistermärken med Bamse och hans vänner vill hjälpa till att underlätta mötet så att barn kan känna sig trygga under, och gå glada ifrån, sitt vårdbesök.