fbpx

Kärleken bubblar i butiken

På Erikshjälpen Second Hand Norrköping bubblar kärleken. Här träffades Johan och Karina Danebrand och i dag är de gifta. Vägen från att bli ihop till förlovning gick i raketfart, men det sa inte ”klick” direkt.

I kaféet i butiken sitter Johan och Karina som fann kärleken i butiken. Men paret hade faktiskt jobbat ihop i ett och ett halvt år innan det sa ”klick”.

– Det berodde på att vi inte hade så mycket med varandra att göra på arbetsplatsen. Vi hade pratat litegrann men jobbade olika tider och då är det svårt att lära känna varandra, säger Johan.

Johan och Karina har också ganska skilda uppgifter i butiken. Johan svarar i telefon och sköter bokningar. Karina, som nu är på textilavdelningen, höll då till på avdelningen för skor och accessoarer. Kanske var det inte kärlek vid första ögonkastet men så under sommaren 2020, just när Karina kommit tillbaka efter sin sommarledighet förändrades allt och efter att ha lärt känna varandra lite bättre träffades de första gången utanför butiken, på en dejt.

Efter några veckor orkade Johan och Karina inte smyga med förhållandet längre. Arbetsledare Chanette Rosén verkar ha fattat en liten misstanke om att någonting var på gång även innan.

– Jag såg att Johan var mycket på skor och accessoarer fast han inte jobbar där, säger Chanette.

Paret förlovade sig redan efter två månader och gifte sig sedan hösten 2021. I dag lever de som ett lyckligt gift par. Båda är fortfarande aktiva i second hand-butiken, Johan via Norrköpings kommun och Karina som volontär.

Det är inte bara Johan och Karinas kärlek som bubblar i butiken. Alla hjärtans dag närmar sig och det märks – inte minst på alla saker formade som eller utsmyckade med hjärtan för de som vill fira lite extra.

Välkommen in till någon av våra butiker eller secondhand.se för att hitta den perfekta prylen till dig själv eller någon du tycker om.