fbpx

En hållbar garderob till kidsen

Har barnen vuxit ur kläderna under sommaren? Ladda upp inför hösten med en hållbar garderob!

När skolstarten och hösten närmar sig behövs ofta en uppdatering av barnens garderober. Det finns flera fördelar att handla barnens kläder second hand; det är giftfritt, plaggen är redan mjuka och sköna, plaggen får längre livslängd och du bidrar till en mer hållbar planet. Vi tipsar om hur du ska tänka för en hållbar garderob till barnen:

  1. Planera

Det är ingen hemlighet att barn växer så det knakar. Se till att leta efter kommande storlekar och börja handla till nästa säsong. Då slipper du dessutom stressen när det är dags för vinterkängorna att plockas fram.

  1. Anpassa

Är byxorna för långa kan du fålla upp dem så funkar de längre, eller om det är tvärt om kan det bli ett par snygga shorts. Kanske tycker barnen det är tråkigt med vita kläder? Köp dem ändå och färga hemma till önskad färg.

  1. Laga

Gick jeansen sönder på knät eller blev det en reva i tröjärmen av äppelträdet? Ta fram nål och tråd och laga eller sy dit en extra tygbit, kanske i en annan färg som ger plagget en ny look.

  1. Låt barnen vara med och välja

Många barn tycker det är kul att få vara med och bestämma kläder själva, och på second hand finns mycket att välja på. Det bidrar dessutom till att de tidigt lär sig att handla kläder cirkulärt.

  1. Byt med andra eller skänk vidare

Anordna en klädbytardag i ditt område eller skänk plaggen vidare till någon av våra butiker när dina barn inte längre kan ha dem. På så sätt får de leva vidare och älskas av fler.

Välkommen in någon av våra butiker eller secondhand.se för att handla hållbart till kidsen.