I sommar lämnar Anette Alm Gustafsson sin tjänst som verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand. Hennes efterträdare blir Jerker Sandell, som nu senast kommer från en chefsposition på IKEA.

Jerker började 2008 som timanställd i restaurangenmöbeljätten och klättrade under åren till sin nuvarande position som ekonomichef för IKEA Jönköpings marknadsområde, som innefattar länet med omnejd. 

Jerker Sandell är Erikshjälpen Second Hands nya verkställande chef
Jerker Sandell sitter i en beige soffa och tittar mot kameran.
Jerker Sandell är Erikshjälpen Second Hands nya verkställande chef

Jag har en passion för att se både människor och resultat växa, säger Jerker. Genom att vara öppna för utveckling tror jag att vi kan uppnå verklig tillväxt i verksamheten. Nu ser jag fram emot att vara en röst för att skapa verklig förändring. Att göra cirkulär konsumtion till ett naturligt beteende hos fler konsumenter. 

Trebarnspappan Jerker bor i Habo norr om Jönköping. På fritiden kretsar mycket i livet kring familj, vänner och träning och sedan några år tillbaka tillbringar han vinterhalvåret med att leda pojklaget i den lokala innebandyföreningen. Jerker spenderar gärna tid ute i skog och mark, på sommaren i löpspåret och på vintern i skidbacken. Han är också ideellt engagerad som kassör i Habo Equmenias barn- och ungdomsförening. 

Mattias Ingeson, generalsekreterare för Erikshjälpen och ordförande i Erikshjälpen Second Hand är mycket nöjd med rekryteringen. 

Jerker är en erfaren chef och ledare med stor erfarenhet av försäljning och utveckling av butikskoncept. Samtidigt är han djupt rotad i de värderingar som bär upp Erikshjälpen och kommer kunna hantera utmaningarna som ligger i att leda och utveckla en verksamhet som är både ideell och kommersiell. Vi ser fram emot att få välkomna Jerker in i Erikshjälpens ledning. 

Den 2 mars öppnar Erikshjälpen Second Hand dörrarna för pop up-butiken på Asecs i Jönköping. Butiken har fokus på kläder och accessoarer, med inslag av varor för hem och hushåll. Namnet på butiken är Secondhand.se by Erikshjälpen.

År 1990 öppnades Erikshjälpen Second Hands första butiker. Butiksverksamheten startades för att samla in pengar till de sociala och humanitära insatserna i Stiftelsen Erikshjälpen. I dag finns det 52 butiker runt om i Sverige som alla är med och bidrar till Erikshjälpens arbete. Nu tar Erikshjälpen Second Hand ytterligare ett steg och öppnar en pop up-butik.

Det är med öppen famn vi välkomnar Erikshjälpen och allt gott de står för och gör.
Johanna Donker, centrumchef på Asecs

Johanna Donker arbetar som centrumchef på Asecs i Jönköping och hon beskriver att deras besökare länge har efterfrågat second hand på köpcentret.

Vi har kontinuerlig kontakt med våra besökare och lyssnar på deras önskemål, och många har längtat efter second hand på Asecs. Det är med öppen famn vi välkomnar Erikshjälpen och allt gott de står för och gör.

Butiken på Asecs är den första i sitt slag och Erikshjälpen Second Hand hoppas kunna göra liknande satsningar även på andra orter.

Vi är så glada över den här möjligheten. Genom att etablera oss på ett välbesökt köpcentrum som Asecs, hoppas vi kunna inspirera ännu fler till att handla cirkulärt, säger Annette Alm Gustafsson verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand.

Vi hoppas kunna inspirera ännu fler till att handla cirkulärt.
Annette Alm Gustafsson, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand

Butiksinformation

 

Secondhand.se by Erikshjälpen hittar du på köpcentret Asecs i Jönköping. Butiken ligger bredvid Åhléns, nära entré A, och har ett noga utvalt sortiment av kläder och accessoarer med inslag av varor för hem och hushåll.

 

Öppettider: Secondhand.se by Erikshjälpen

I augusti 2019 blev Anette Alm Gustafsson ny verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand. Med sig tar hon en gedigen erfarenhet från detaljhandeln.

I slutet av maj lämnade Tomas Bjöersdorff tjänsten som verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand, efter åtta år på posten. Nu står det klart att hans efterträdare blir Anette Alm Gustafsson.

Anette Alm Gustafsson har en lång karriär inom detaljhandeln, och då främst dagligvaruhandeln, bakom sig. Hon har genom åren arbetat inom Bergendahl Food, Coop,Ikea, Åhléns och Dagab och har flera års erfarenhet av olika ledande befattningar.

För mig är det viktigt att organisationen jag jobbar med har tydliga mål, värderingar och är förändringsbenägen. Därför vill jag till Erikshjälpen
Anette Alm Gustafsson
Vi vill fortsätta växa och utvecklas för våra kunder och medarbetare
Daniel Grahn

– Jag vill ha nya utmaningar och vill gärna hitta dem där jag får fortsätta att jobba med kunder och medarbetare i fokus. Men nu med ett tydligt mål att göra skillnad för andra människor. För mig är det viktigt att organisationen jag jobbar med har tydliga mål, värderingar och är förändringsbenägen. Därför vill jag till Erikshjälpen, säger Anette Alm Gustafsson.

Daniel Grahn, Erikshjälpens generalsekreterare och ordförande i föreningen Erikshjälpen Second Hand, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Med Anette Alm Gustafsson är jag trygg över stabilitet och långsiktig kvalitet, men också spänd över kommande förändringar och djärva mål. Vi vill fortsätta växa och utvecklas för våra kunder och medarbetare. Men framför allt för de utmaningar vi ser i vår omvärld och vår vision om en förändrad värld där barns drömmar får liv, säger han.

Författare: Patricia Franzén

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.