För två år sedan gick Helena och Tessan 100 000 steg för första gången. De var övertygade om att de ville göra det igen, och nu är det dags! Fredagen den 19 maj kommer de gå 100 000 steg på 24 timmar. Som en del av utmaningen har de startat en egen insamling för Erikshjälpen, där de samlar in pengar för att stödja barns rätt till trygghet och skydd.

Idén om att starta en egen insamling för Erikshjälpen kom av att de två vännerna Helena och Tessan ville ta sig an utmaningen med att gå 100 000 steg på 24 timmar igen efter två år sedan de senast gjorde det.

-Vi klarade det, och det är det tuffaste och roligaste vi gjort! säger Tessan.

Efter den promenaden visste de att de ville göra det igen vid ett annat tillfälle, och att de då skulle förena nytta med nöje och samla in pengar för en god sak.

– Jag gjorde lite efterforskningar och hittade till slut Erikshjälpen, för att det är störst andel som faktiskt går till ändamålet man samlar in till och att vi hade möjlighet att skapa en egen insamling så vi ser hur mycket vi faktiskt lyckas få ihop, berättar Tessan.

Deras insamling kommer pågå under hela vandringen, och går till vårt arbete för barns rätt till trygghet och skydd.

Tessan och Helena är fantastiska exempel på hur man kan göra en positiv förändring i världen genom att kombinera en personlig utmaning med ett meningsfullt ändamål. Genom att gå 100 000 steg på bara 24 timmar har de inte bara visat vad en enskild individ kan åstadkomma, utan de inspirerar också andra att engagera sig i viktiga frågor.

Stötta Helena och Tessans insamling

Swisha ”100 000 steg” till 9009283 för att stötta Helena och Tessans insamling för barns rätt till trygghet och skydd.

Vill du starta en egen insamling för Erikshjälpen?

Om du känner dig inspirerad av Tessan och Helenas insats och vill bidra till vårt arbete för barns rättigheter, kan du enkelt starta din egen insamling för Erikshjälpen.

Varje gåva spelar roll och kan göra en stor skillnad i ett barns liv. Tillsammans kan vi alla göra vår del för att skapa en bättre värld för barnen.

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.