Prisutdelning Sveriges Second Hand Profil 2019

Johanna Nilsson är Sveriges Second Hand Profil 2019 och får ta emot utmärkelsen vid ett event på The Lobby i Stockholm torsdagen den 28 mars.

– Jag är jätteglad för det här priset! Mitt engagemang för hållbarhet är brett, där second hand är en tydlig del, en lösning på hur man kan ta sig an utmaningen att leva mer hållbart. Jag känner mig otroligt peppad och fylld av energi, säger Johanna Nilsson.

Det är fri entré till eventet – men begränsat antal platser. Först till kvarn gäller! Anmäl dig på vår Facebooksida senast 25 mars.

 

Kvällens program

Kl 17:30
Mingel och tilltugg

Kl 18:00
• Karin Staberg, butikskommunikationschef Erikshjälpen Second Hand hälsar välkommen.
• Föredrag av pristagaren Johanna Nilsson.
• Utdelning av Sveriges Second hand Profil 2019, Tomas Bjöersdorff, Verkställande chef Erikshjälpen Second Hand.

Kl 18:30
Frågestund! Mingla med pristagaren och handla utvalda second hand-prylar.

 

Läs mer om Johanna Nilssons engagemang för hållbart mode och second hand här!

 

 

Motivering Sveriges Second Hand Profil 2019 – Johanna Nilsson
Blogg, podd, bok, föreläsningar – plattformarna är många men den röda tråden genomgående. Istället för att sticka huvudet i sanden och resignera inför sin egen klimatångest har Sveriges Second Hand Profil 2019 valt att kanalisera sin oro i ett djupt engagemang för hållbarhet och klimatsmarthet.

Genom lika stora doser kunskap som inspiration vill hon få fler att göra aktivt hållbara val, i livet i allmänhet och när det gäller konsumtion av kläder och textilier i synnerhet. På ett uppmuntrande och handfast sätt utmanar hon oss alla att ändra tankesätt och leta second hand i första hand – alltid.

Om priset
Utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil delas ut årligen till någon som på ett särskilt sätt har utmärkt sig inom second hand. Förutom diplom och en statyett får pristagaren rätt att tilldela ett av Erikshjälpens biståndsprojekt motsvarande 25 000 kronor.

Tidigare har bland andra Elsa Billgren, magasinet Scandinavian Retro och Anna Lidström fått utmärkelsen.