fbpx

Var placeras jag?

Du kan önska en specifik placering i din ansökan, men det är Erikshjälpen som i slutändan bestämmer vem som får åka vart. Vi placerar så långt det är möjligt kursdeltagare två och två och kommer därmed att para ihop sökande.

Uppgifter

Som kursdeltagare placeras du hos någon av Erikshjälpens samarbetsorganisationer i Afrika eller Asien och tar del av det dagliga arbetet som den organisationen bedriver. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken organisation du är placerad på och de projekt som den organisationen bedriver. Erikshjälpen tar också hänsyn till varje deltagares utbildning, bakgrund och erfarenhet när vi matchar deltagare med värdorganisationer och tar fram en individuell arbetsbeskrivning. Målet är att den som är deltagare både ska få lära sig om organisationens arbete, men även bidra med sin egen kunskap där det behövs.

Informationsuppdrag

Alla kursdeltagare genomför ett visst antal informationsuppdrag som utformas tillsammans med Erikshjälpens kommunikationsavdelning. Uppdragen kan vara:

  • Inlägg till sociala medier
  • Intervjuer till tidning
  • Underlag till nyhetsbrev och insamlingskampanjer

Efter hemkomst genomförs också informationsuppdrag i Sverige. Varje fältstudent ska göra åtta uppdrag, varav några sker i samarbete med Erikshjälpens second hand-butiker. Det kan till exempel vara att hålla föreläsningar, ordna en utställning eller arrangera en insamling.