”Vi tror att det är helt rätt väg att gå”

När ett företags resultat blir bättre finns möjlighet till större engagemang. Det tycker Ulf Lindström, VD på Lindströms Bil. Som Företagspartner till Erikshjälpen stödjer Lindströms Bil ett brunnsprojekt i Etiopien, som ger fler människor tillgång till rent vatten och en bättre hälsa.

Lindströms Bil har funnits i drygt 50 år och jobbar med bilhandel och servicetjänster. Företaget finns på sex olika orter i Västsverige och Jönköpingsområdet. Sedan 2018 är Lindströms Bil Företagspartner till Erikshjälpen.
– Det är jätteroligt och inspirerande att utveckla ett företag. Sen ska vi ju tjäna pengar på det vi gör, det måste vi göra. Men det finns andra syften med att driva företag också, säger Ulf Lindström.

Det finns andra syften med att driva företag än att tjäna pengar
Ulf Lindström

Han berättar att företaget jobbar långsiktigt och tänker hållbarhet i alla led. Att Lindströms bil kan vara en påverkansaktör som är med och förändrar världen till det bättre ser han som positivt och mycket viktigt.
– Vi tror att det är helt rätt väg att gå. Det finns enorma behov i världen och många organisationer som gör bra saker. Vi stöttar flera goda insatser och vi är intresserade och vill vara involverade i hur det går.

Ger mervärde till medarbetarna

Att Lindströms bil är med och till exempel möjliggör brunnsborrning i fattiga byar i Etiopien är något som tas emot väl av både kunder och personal.
– En medarbetare jag träffade häromdagen sa ”Det här är en anledning till att jag vill jobba hos er”. Det är ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger Ulf Lindström.

 

Relaterat

Livsviktigt vatten i Etiopien

Publicerad: 14 mars 2022

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.