fbpx

Nytt projekt för läxläsning på distans

Tillsammans med Räddningsmissionen har Erikshjälpen nu fått stöd av Radiohjälpen för att starta ett nytt projekt som gensvar på coronakrisen. Genom digitala verktyg ska 70-plussare hjälpa elever med skolarbetet.

Räddningsmissionen och Erikshjälpen har samarbetat i många olika projekt, bland annat Studiestunden. Det är ett läxhjälpsprojekt för elever på skolor som ligger i utsatta områden, bland annat Lövgärdet i Göteborg. Alla barn har inte samma möjlighet att lyckas med sin skolgång och med hjälp av volontärer har vi kunnat erbjuda läxhjälp för elever som behöver stöd. Många av Studiestundens trogna volontärer är 70+ och håller sig därmed isolerade nu eftersom de är i riskgrupp för Covid-19.

Därför startar vi nu Studiestunden Distans! Ett projekt där äldre i riskgrupp blir läxhjälpsvolontärer digitalt för elever i Göteborg och utanför Göteborg. Genom detta hoppas vi kunna bryta isolering och ensamhet hos våra äldre volontärer samt ge hjälp med motivation och läxläsning till elever som inte kan få det stödet i hemmet.

Lördagen den 11 april lyfts detta nya projekt i Radiohjälpens gala ”En kväll tillsammans” på SVT 1.

Vill du veta mer eller engagera dig?

Kontakta Erik Mjönes, programkoordinator på Erikshjälpens Sverigeavdelning: erik.mjones@erikshjalpen.se