Handla och stöd Världens Barn

Lördagen den 5 oktober går alla dagskassor från Erikshjälpen Second Hands butiker till Radiohjälpens insamlingskampanj ”Världens Barn”. Projektet som vi lyfter i årets kampanj handlar om hur flyttbara skolor i Bangladesh säkerställer att barn kan fortsätta gå i skolan trots fattigdom och klimatkatastrofer.

Erikshjälpen bidrar för 27:e året till Världens Barn-kampanjen och har varit med sedan starten. Förra året sålde second hand-butikerna för ofattbara 3 703 294 kronor. Förutom att skänka dagskassorna, uppmärksammar många av Erikshjälpen Second Hands 52 butiker Världens Barn genom olika aktiviteter.

–I våra butiker finns det alltid ett stort engagemang för barnen, säger Jerker Sandell, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand. Världens Barn-kampanjen ger oss möjlighet att göra ännu mer för barn runt om i världen.

Världens Barn-kampanjen ger oss möjlighet att göra ännu mer för barn runt om i världen.
Jerker Sandell Verkställande Chef Erikshjälpen Second Hand.

Världens Barn

Världens Barn, som är Sveriges största insamlingskampanj för barns rätt till hälsa, skola och trygghet, genomförs i ett unikt samarbete med Sveriges Television, Sveriges Radio P4, Erikshjälpen och 13 andra biståndsorganisationer. Varje år beviljar Radiohjälpen medel till ett trettiotal projekt i lika många länder. Alla organisationer som är med i kampanjen lyfter ett speciellt projekt varje år.

– Runt om i världen lever många miljoner barn i otrygghet på grund av krig och katastrofer. Vår kunskap, vilja och förmåga att hjälpa dem påverkar framtidens utveckling mer än något annat och definierar vilka vi är, säger Mattias Ingeson, Erikshjälpens generalsekreterare och styrelseordförande i Riksinsamlingen för Världens Barn.

Mim och hennes vänner leker på skolgården.
Mim Ahkter leker med vänner på skolgården.
Mim och hennes vänner leker på skolgården.

Erikshjälpens fokus i år – flyttbara skolor

Mim, hennes föräldrar och fem syskon bor på en av alla sandöar i Brahmaputra-floddeltat i Bangladesh. Översvämningar, cykloner och andra naturkatastrofer drabbar området flera gånger om året och skapar stor förödelse. Ras och jorderosioner gör det svårt att bygga vägar och skolor. Men tack vare den flyttbara skolan, som Erikshjälpen etablerat tillsammans med sin lokala samarbetspartner Friendship, har barn i området möjlighet att gå i skolan. Mim och hennes vänner har fått kunskap om sina rättigheter och om hur man bygger upp beredskap för att klara naturkatastrofer.

Handla för världens barn

Besök någon av våra second hand-butiker lördagen den 5 oktober och handla för världens barn.

 

Publicerad: 03 oktober 2024

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.