VIP-shopping och personlig styling när Anna Lidström får sitt pris

Tisdagen den 8 maj får designern och stylisten Anna Lidström ta emot utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil 2018 vid ett event på Erikshjälpen Second Hand i Borås.

Under eventet erbjuds bland annat exklusiv VIP-shopping, med godbitar som handplockats av pristagaren själv. Anna Lidström kommer dessutom att ge personliga stylingtips till den som önskar.

– Japp, jag kommer gladeligen att hjälpa till vid provhytterna, ge råd och tips och hjälpa folk att hitta nya, spännande kombinationer, säger Anna Lidström.

Hon är designer, stylist och doktorand inom hållbart mode – och en hängiven second hand-inspiratör. 80-90 procent av kläderna i den egna garderoben är second hand, hennes stil är en modig och lekfull mix av mönster, modeller och färger.

– Många tycker att det är svårt att handla kläder second hand. Under eventet kommer jag att dela med mig av mina bästa tips på hur man kan tänka för att lyckas, säger Anna Lidström.

Kvällen inleds klockan 18 med mingel och tilltugg. Klockan 19 öppnar VIP-shoppingen med Anna Lidströms handplockade godbitar och de första 25 betalande kunderna får en goodiebag.

Efter själva prisutdelningen kommer Anna Lidström att hålla ett kort föredrag om sitt arbete inom hållbart mode. Därefter kommer hon att cirkulera i butiken för att hjälpa till med styling och rådgivning. Och förhoppningsvis också inspirera fler till att tänka second hand – i första hand.
–Min uppmaning till alla som tänker att de ska köpa något nytt, oavsett om det är en skjorta, ett par jeans eller ett par täckbyxor till barnen, är att börja leta second hand. Här finns mycket mer än man tror.

FOTO: KRISTIN LAGERQVIST