fbpx

Bli volontär

Har du tid över? Välkommen som volontär hos oss! I våra second hand-butiker finns en rad olika arbetsuppgifter och du väljer själv när och hur mycket du vill arbeta. Din tid är värdefull!

Att vara volontär i en av Erikshjälpen Second Hands butiker är mycket mer än att bara komma och beta av några timmar. I våra butiker får människor insatser såsom arbetsträning, sociala nätverk och en plattform för integration och språkträning. En unik mötesplats för många människor där de får plats utifrån sin förmåga.

Som volontär hos oss blir du en del av en härlig gemenskap, du får vara med och se människor växa och hitta en uppgift som är anpassad utifrån dina intressen. Och kanske bäst av allt, du får vara med och skapa en mer hållbar värld och en bättre framtid för barn över hela jorden.

Hur funkar det att vara volontär?

I våra butiker behöver vi hjälp med allt från sortering och rengöring till prissättning och exponering av varor. Vi behöver kassa- och kafépersonal som gillar att sälja och ge god service och vi behöver dig som mer än gärna sätter dig bakom ratten för att hämta eller leverera möbler och andra varor.

Din tid är värdefull för oss – men förstås också för dig. Som volontär hos oss bestämmer du själv när och hur mycket du ska arbeta, tillsammans kommer vi överens om dina arbetstider. Vi utgår från dina intressen och önskemål.

Varför behöver vi volontärer?

Vi är Sveriges ledande second hand-kedja med ett 60-tal butiker runt om i landet samt i Norge. Det övergripande syftet med vår verksamhet är att leverera ett så stort överskott som möjligt till bistånd. Under 2019 lämnade vi 60 miljoner kronor i överskott till barnrättsorganisationen Erikshjälpen och butikernas egna samarbetspartners.
Det hade aldrig varit möjligt utan alla våra fantastiska volontärer som ger av sin tid. Totalt är drygt 3 000 personer engagerade som volontärer i vår verksamhet. Det är vi otroligt stolta och tacksamma för!

Vem är du?

En stor grupp av dagens volontärer i våra butiker är pensionärer som är lediga dagtid. Många är också säsongsvolontärer som engagerar sig under en specifik tid på året för att sedan låta andra aktiviteter ta mer plats i kalendern. Ändå går det inte att säga att det finns en typisk Erikshjälpen-volontär. De som engagerar sig är i alla åldrar, med olika bakgrund och intressen. En del drivs av ett brinnande miljöintresse, andra har en allmän önskan att göra gott. Någon vill språkträna, någon vill bidra till ökad integration i samhället, någon annan tycker helt enkelt att det är otroligt kul med second hand. Oavsett vem du är, välkommen till oss!

Bli volontär i dag!

Prata med personalen i den butik du vill vara i eller fyll i det här formuläret direkt.

Digitala volontärsträffar

Varmt välkommen att delta i en av våra digitala volontärsträffar. Under träffen kommer du få veta mer om vad det innebär att vara volontär och vilken skillnad du som volontär gör. Träffarna hålls tisdag 14/3 kl.17.30 och torsdag 23/3 kl.12.30, anmälan krävs för att delta, klicka här för att anmäla dig.

Bli volontär i Erikshjälpen Framtidsverkstad?

På vissa orter har vi etablerat Erikshjälpen Framtidsverkstad, där vi möter barn och familjer och erbjuder aktiviteter för en meningsfull fritid och sysselsättning.  Även i Erikshjälpen Framtidsverkstad finns uppgifter för volontärer. Där behövs du som vill vara en extra vuxen och skapa trygghet för barn och ungdomar, förhöra läxor eller dela med dig av kunskaper och erfarenheter till barnens föräldrar. Bli volontär i Erikshjälpen Framtidsverkstad

Därför är vi volontärer