Vinn en unik klänning av Sofia Corneskog Couture

Sofia Corneskog från Bankeryd har designat klänningar till kändisar som Carola och Carina Bergfeldt. Nu har hon gjort en unik sidenklänning till Sonja Aldén och den kan bli din om du ger ett bidrag till Erikshjälpen.

– Det har alltid varit mitt mål att använda min kunskap för att göra världen lite bättre och då låg Erikshjälpen närmast hjärtat, säger hon.

Sofia Corneskog har sin ateljé i det gamla stationshuset i Bankeryd. Här delar vita kärleksfulla brudklänningar plats med sprakande galaklänningar för kändistäta fester. Sofia Wistam, Carina Bergfeldt, Arja Saijonmaa, Lina Hedlund och inte minst Carola är några välkända namn som har burit klänningar som Sofia har designat – nu kan även du göra det.

Sofia Corneskog är känd för sina fantastiska tyllkreationer och beskriver sin design som glamorös, lekfull och voluminös. Klänningen på bilden är inte den som lottas ut.
Designers Sofia Corneskog i sin ateljé.
Sofia Corneskog är känd för sina fantastiska tyllkreationer och beskriver sin design som glamorös, lekfull och voluminös. Klänningen på bilden är inte den som lottas ut.

– Den som vinner klänningen, vinner ett plagg av högsta kvalitet som är handgjort i Sverige utifrån min stil och mitt formspråk. Den skulle kunna användas på en nyårsfest till exempel, men passar så klart lika bra på vilken fest som helst. Klänningen är tvådelad och det går att använda enbart toppen eller kjolen om man vill. Det gör att den enkelt går att dressa upp eller ner, säger Sofia.  

Klänningen som Sofia skänker till Erikshjälpen är designad tillsammans med sångerskan Sonja Aldén. Den är helt i siden, även fodret, och färgen beskrivs enklast som gråblå. Sonja kommer att bära klänningen under sex konserter i höst och därefter lottas den ut till en lycklig vinnare som har skänkt minst 100 kronor till Erikshjälpen.  

– Det här är inte en klänning från en stor kedja som matar ut plagg från en fabrik utomlands utan en helt unik klänning som jag har designat i samarbete med Sonja. Vi har dessutom tänkt på att den ska attrahera vinnaren och jag hjälper gärna till med stylingtips som vilka skor och accessoarer som passar till – och så justerar jag så klart klänningen så att den passar vinnaren.  

Den ljusa ateljén i Bankeryd strålar av kreativitet med ett stort bord fylld av tyg i mitten av rummet. Sofia har ungefär tio plagg på gång hela tiden och har kunder över hela Sverige. Hennes formspråk är glamoröst men lekfullt, gärna stora tyllkreationer.

– Jag gillar när det syns och vill att det ska vara ganska så voluminöst. Klänningen som jag gör till Erikshjälpen är enfärgad men ändå med mycket struktur. Mest fokus ligger på toppen medan kjolen är lite enklare för att det inte ska bli en cirkusutstyrsel. För mig och Sonja är det dessutom viktigt med kvalitet och därför valde vi siden som är ett hållbart material. Eftersom siden andas är klänningen dessutom skön att bära, säger Sofia.

För mig och Sonja är det dessutom viktigt med kvalitet och därför valde vi siden som är ett hållbart material.
Sofia Corneskog.

Sofia har studerat vid Textilhögskolan i Borås och gjorde därefter sin lärlingsutbildning i Göteborg. Efter några år utanför de småländska skogarna flyttade hon till Bankeryd 2013 och startade då företaget Sofia Corneskog Couture. Hon har dessutom varit månadsgivare till Erikshjälpen i nästan 30 år.

– Jag är förskolelärare i grunden och har egna barn, därför är barnrättsfrågor viktiga för mig. Erikshjälpen står verkligen på barnens sida och jag är trygg med att hjälpen kommer fram.

Sonja Aldén bär klänningen för första gången den 25 oktober. Därefter presenterar vi bilder på klänningen.

 

Så är du med i utlottningen

1. Klicka på knappen nedan.

2. Fyll i dina kontaktuppgifter.

3. Skänk minst 100 kronor. För varje 100 kronor får du en lott i tävlingen, skänker du 200 kronor får du två lotter och så vidare.

4. Tävlingen avslutas den 18 november och därefter kontaktas vinnaren via e-post eller telefon.

Följ länken och var med i utlottningen

– För att delta i tävlingen måste du skänka 100 kronor till Erikshjälpen via Swish och märka din betalning med ”Klanning” eller ”Sonja”. Om du köper din lott via vår Kampanjsida (Adoveo) så är swishmärkningen ”Klanning” förifylld. 

– För att delta i utlottningen måste e-postadress och/eller telefonnummer anges. 

– För varje donation på 100 kronor ingår en lott. En donation på 200 kronor ger således två lotter, en donation på 300 kronor ger tre lotter och så vidare. 

– Lotten/lotterna ingår i donationen och donationen ska inte ses som betalning av en insats för att delta i tävlingen.  

– Tävlingen pågår mellan den 18 oktober och den 18 november 2024. Lottdragning sker efter att tävlingen avslutats genom en digital slumpgenerator.  

– Vinnaren kontaktas via e-post eller telefon och presenteras i Erikshjälpens kanaler. 

– Om vinnaren inte går att nå inom en vecka efter lottningen, eller avböjer att ta emot klänningen, sker en ny lottning. 

– Anställda vid Erikshjälpen och Erikshjälpen Second Hand, samt deras närstående, får ej delta i utlottningen. 

– Donationen går till Erikshjälpens arbete för barn runt om i världen. 

– Värdet på klänningen är 20 000–60 000 kronor. 

Publicerad: 18 oktober 2024

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.