Lawrence lärde sig att prata om våldet

I Kenya är våld i hemmet vanligt, både i hemmet och i skolan. Genom Erikshjälpens samarbetsprojekt LifeSkills får skolbarnen i Kisumu verktyg att berätta om de utsatts för övergrepp, något de inte vågat förut. Möt Lawrence som är ett av dessa barn.

Han fick hjälp genom projektet Lifeskills

Att prata om våld och övergrepp är svårt. I Kenya är tystnadskulturen stark och det är få som vågar berätta om det de varit med om. Lawrence, som går i skolan i Kisumu, bor hos sin farbror under terminerna. Tidigare var relationen till hans farbror svår, och han blev ofta slagen när de inte förstod varandra.

Förra året började Lawrence och hans farbror tillsammans i projektet LifeSkills. Lawrence fick lära sig att stå upp för sig själv och sina rättigheter och hans farbror fick verktyg för att lösa problem utan att använda våld.
– Förut var jag obekväm med att prata med min farbror, jag kände mig blyg och orolig, säger Lawrence. Nu kan jag berätta om mina problem och han har blivit bättre på att ge mig råd och stöd.

Nu kan jag berätta om mina problem och han har blivit bättre på att ge mig råd och stöd.
Lawrence Kabila

För ett mer jämlikt, rättvist och hållbart Kenya

ICS-SP (Investing in children and their societies – Strengthening Families, Protecting children.) driver LifeSkills tillsammans med Erikshjälpen. För att barn ska må bra, både hemma och i skolan arbetar man inte bara med familjerna, utan också med lärare och myndigheter.

Med stöd av vuxna som motiverar dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut, kan barnen i Kisumu bygga en bättre framtid och bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart Kenya.

Stöd barns rätt till en uppväxt utan våld

Genom att stötta vårt arbete kan fler barn som Lawrence i Kisumu få en trygg uppväxt. Tack vare arbetet med Lifeskills kan vi skapa förändring och barnen i Kenya en bättre och säkrare framtid. Du kan bidra genom att Ge en gåva för barns trygghet och skydd.

Tillsammans kan vi bidra till att fler barn får växa upp i ett samhälle fritt från våld. Tack för ditt stöd.

Publicerad: 14 mars 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.