Ny tidning med hopp och hållbarhet i fokus

Erikshjälpens tidning och Second Hand Magasinet har blivit ett och i veckan ser det första numret dagens ljus. En ny tidning – där hopp och hållbarhet står i fokus. Oavsett från vilket håll man läser.

Erikshjälpens tidning delas ut till alla Erikshjälpens givare och sprids också vid konserter och andra event som organisationen anordnar. Second Hand Magasinet har tidigare getts ut en gång per år och då funnits att tillgå i Erikshjälpen Second Hands dryga 60 butiker.

– Att kunna ge återkoppling från vårt barnrättsliga arbete, i Sverige och internationellt, och samtidigt inspirera till en hållbar livsstil genom vår second hand-verksamhet, känns både roligt och rimligt, säger Daniel Grahn, Erikshjälpens generalsekreterare.

”Hållbarhet är vår tids absolut mest avgörande utmaning”

När de båda tidningarna nu integreras i varandra och bildar en ny produkt med de gemensamma ledorden ”hopp och hållbarhet”, binds också de olika verksamheterna samman på ett tydligare sätt.

– De här två orden är samlande för hela Erikshjälpens verksamhet. Hoppet står för tron på framtiden, om en längtan att bidra till en bättre och god värld. Hållbarhet är vår tids absolut mest avgörande utmaning. Hållbarhet är själva affärsmodellen för våra butiker, att vara en del i en cirkulär ekonomi och hushålla med jordens resurser. Lika avgörande är hållbarhet bakom vårt rättighetsbaserade arbete, säger Daniel Grahn.

”Hoppet står för tron på framtiden”

Den nya tidningen läses från två håll, där artiklar om Erikshjälpens arbete för barns rättigheter möter läsaren från ena hållet och inspirerande artiklar om second hand från det andra.

–  Samtidigt som second hand-verksamhetens budskap når ut bredare genom att skickas ut till alla Erikshjälpens givare, är målet att stiftelsens arbete ska bli mer känt bland våra second hand-kunder. Även om man i butiken tar med sig ett exemplar av tidningen hem främst för att inspireras kring second hand, får man innehållet om barnrättsarbetet på köpet och ett direkt kvitto på hur pengarna från second hand gör skillnad för barn runtom i världen, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef Erikshjälpen Second Hand.

Läs vår nya tidning – från vilket håll du vill!

Får du inte tidningen hem i brevlådan? Välkommen in i din närmaste Erikshjälpen Second Hand-butik och hämta ett exemplar!