Insamlingsrekord för Erikshjälpen till Världens Barn

Återigen har Världens Barn samlat in pengar för barnens rättigheter över hela världen och även i år har Erikshjälpen bidragit på sitt sätt.

I 26 år har Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn samlat in medel för att hjälpa barn i utsatta situationer världen över. I 24 av dessa åren har Erikshjälpen vandrat längs insamlingens sida och skänkt en dagskassa från samtliga Second Hand-butiker och e-handel till insamlingen. För fjärde året i rad slår dessutom Erikshjälpen rekord för sin insamling med över 3,7 miljoner kronor till förmån för Världens Barn.

Detta hade inte varit möjligt utan det stora engagemang som finns ute i alla våra butiker för Världens Barn. Så många fina lokala inslag för att stödja insamlingen har förekommit runt om i våra butiker och secondhand.se
Anette Alm Gustafsson, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand

Under lördagen, den 7 oktober, var det stort engagemang med olika aktiviteter i Erikshjälpens Second Hand-butiker. Barn som vuxna strömmade in för allt från korvgrillning och ansiktsmålning till att fynda sitt köp i butiken eller för att ta en kanelbulle i Farbror Eriks café. Glädjen och värmen var stor denna dag då alla köp gick till insamlingen och barnen fick en trivsam stund.

Tiotals miljoner dubbleras

Insamlingen för Världens Barn pågår året ut men under kampanjveckan, v. 40, nådde insamlingen en hög notering. Under tv-galan, som pågick under lördagen, steg resultatet upp till 72 miljoner kronor. Redan dagen därpå hade summan nått upp till 77,6 miljoner kronor.

Årets kampanj är också speciell med anledning av att välgörenhetsorganisationen Akelius Foundation dubblerar gåvorna som kommer in fram till 31 oktober. Det gör möjligheten större fler barn att ta del av de projekt och insatser som bland annat Erikshjälpen gör för sin del av de insamlade medlen.

Erikshjälpens medverkan i radio och TV

Erikshjälpen, som är en av 13 biståndsorganisationer som medverkar i insamlingen, har synts och hörts på flera håll under insamlingskampanjen.

P4:s reporter Lasse Persson var på plats i Kambodja hos Erikshjälpens samarbetspartner för att ta del av vad som görs av en del av de insamlade pengarna och vilken skillnad pengarna gör i barnens liv. Lyssna på några av de inslag som gjordes.

Jobbar för att stoppa våldet mot eleverna: ”Deras drömmar ska bli sanna”

P4 Extra Inslaget om med Lasse Persson om Erikshjälpen pågår mellan ca 20:20 – 24:40 in i sändningen.

Lasse Persson, till vänster, under besöket i Kambodja.
Lasse Persson från P4 på besök i Kambodja.
Lasse Persson, till vänster, under besöket i Kambodja.

Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn deltog i TV-sändningen och berättade om Erikshjälpens arbete där även en film från insatserna i Ukraina visades.

Tillsammans för Världens Barn Daniel Grahn och Erikshjälpen är med i sändningen mellan 43:20 och 55:20.

Daniel Grahn, längst till vänster, i SVT:s sändning.
Daniel Grahn i sändningen.
Daniel Grahn, längst till vänster, i SVT:s sändning.

Världens största tack till dig som bidrog till att Erikshjälpen kunde ge över 3,7 miljoner kronor till insamlingen för Världens Barn. Tillsammans är du med och gör skillnad för barnen. Och världen de drömmer om.

Författare: Anthon Talhaug

Publicerad: 09 oktober 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.