Handla för Världens Barn

I fredags, den 29 september, gick startskottet för årets insamlingsvecka till Världens Barn. I 22 år har nu Erikshjälpen varit med och gett en hel dagskassa till insamlingen och i år är inget undantag.

Världens Barn är Radiohjälpens insamling för alla barns rätt till trygghet, hälsa och skola. Insamlingen sker i samarbete med Sveriges Television, Sveriges Radio och 14 civilsamhällesorganisationer, bland annat Erikshjälpen.

För Erikshjälpen är det en självklarhet att vara med och bidra till insamlingen för Världens Barn. Sedan år 2000 har Erikshjälpen varit med och bidragit på ett unikt sätt, nämligen genom att skänka en hel dagskassa från alla second hand-butiker. Förra året blev summan mer än 3,4 miljoner kronor.

Nu på lördag, den 7 oktober, har du möjlighet att bidra till insamlingen genom att handla i en av Erikshjälpens second hand-butiker. Det är då vi skänker hela dagskassan! Många butiker kommer också att ha extra aktiviteter.

Det här året är din handling dessutom viktigare än någonsin. Välgörenhetsorganisationen Akelius Foundation kommer bidra genom att dubbla de insamlade pengarna som kommer in till Världens Barn fram till den 31 oktober. Varje insamlad krona är alltså två kronor fram tills dess.

På Världens Barns hemsida kan du läsa mer om vad pengarna från insamlingen går till. Det gemensamma målet är att samla in pengar till projekt runt om i världen för att främja barns rättigheter.

Det räcker pengarna till, varldensbarn.se

Varje organisation som är med har ett speciellt projekt som lyfts varje år. Det som Erikshjälpen lyfter i år är ett projekt i Kambodja för att barn ska få en uppväxt utan våld. I särskilt utsatta områden i Kambodja hör våld till vardagen, främst på grund av fattigdom och okunskap. Där ger Erikshjälpen stöd i skolan och i föräldraklubbar som gör skillnad för att barn ska få växa upp i en värld utan våld.​

Läs gärna om Erikshjälpens projekt här: En uppväxt utan våld

Författare: Martina Bohl

Publicerad: 03 oktober 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.