Ett liv i kärlekens tjänst

Ulla Nilsson, Erikshjälpens grundare Erik Nilssons änka och drivande i Erikshjälpens arbete, har gått bort 91 år gammal.

Precis före julhelgen kom beskedet att Ulla Nilsson har gått bort. Ulla blev 91 år gammal och var in i det sista engagerad i Erikshjälpens verksamhet. Ulla träffade Erikshjälpens grundare Erik Nilsson i slutet av 1950-talet och de fann varandra trots att det geografiska avståndet mellan dem var långt. De började brevväxla, möttes på en tågstation och blev ett par – mot alla odds.

Ulla och Erik gifte sig 1958. Då hade Erik redan påbörjat arbetet med vad som sedan skulle bli Erikshjälpen. Erik led av en obotlig blödarsjukdom och när han under långa perioder var inlagd på sjukhus höll Ulla i gång arbetet. Hon är grundare till succén ”Systerns låda” som gladde generationer av sjuka barn i Sverige och när Erik gick ur tiden 1966 var det Ulla som såg till att verksamheten kunde fortsätta.

Ulla och Erik Nilssons bröllopsfoto 1958.
Ulla och Erik Nilsson när de gifter sig.
Ulla och Erik Nilssons bröllopsfoto 1958.

Ulla var försiktig och tillbakadragen, men också bestämd och realistisk med härlig humor och generositet. Hon var alltid intresserad av Erikshjälpens arbete och hela tiden mån om varje krona som kom in skulle användas rätt. Hennes närvaro och djupa vänskap med både personal och givare har genom åren gett trygghet och stabilitet åt Erikshjälpen.

Lika naturligt som det är att en 91-åring lämnar jordelivet, lika vemodigt är det att hon inte längre finns nära. Samtidigt som det är en enorm sorg och saknad är det också en oerhörd tacksamhet för allt det goda som Ulla åstadkom under sin tid här på jorden. Alla tankar går till Ulla och Eriks älskade barn och deras respektive familjer.

Hedra Ullas livsgärning

Här finns möjlighet att med en gåva hedra Ullas livsgärning.

Hedra Ulla Nilssons livsgärning med en gåva

Publicerad: 27 december 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.