Erikshjälpen Second Hand och Mitt Norden Biståndscenter avslutar sitt samarbete

Den 30 november avslutar Erikshjälpen Second Hand samarbetet med den lokala föreningen Mitt Norden Biståndscenter som driver second hand-butikerna i Västernorrlands län och Östersund.

Butikerna kommer fortsatt drivas vidare på samma sätt som hittills men under annat namn.

Det är med sorg i hjärtat vi efter många år av gott samarbete lämnar verksamheten.
Verkställande chef Anette Alm Gustafsson
Erikshjälpen Second Hands verkställande chef Anette Alm Gustafsson.
Anette Alm Gustafsson.
Erikshjälpen Second Hands verkställande chef Anette Alm Gustafsson.

– Det är med sorg i hjärtat vi efter många år av gott samarbete lämnar verksamheten, säger Erikshjälpen Second Hands verkställande chef Anette Alm Gustafsson.

Mitt Norden Biståndscenter är en förening som består av frikyrkoförsamlingar i regionen. De elva Second Hand-butikerna i samarbete med Erikshjälpen finns i Hudiksvall, Sundsvall, Timrå, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Fränsta, Ånge och Östersund.

När Erikshjälpen Second Hand nu väljer att lämna samarbetet är det på grund av olika åsikter och tankar på hur verksamheten ska utvecklas på sikt och hur den på bästa sätt förmår generera hjälp och stöd för de som har det svårt, både i Sverige och i världen. Under en lång period har båda parter arbetat för att hitta en lösning, men utan att lyckas.

– Varmt tack till Mitt Norden Biståndscenter, alla medarbetare, gåvogivare och kunder för ett gott samarbete och engagemang under de 30 år som Erikshjälpen Second Hand funnits i området och som möjliggjort insatser för barns rättigheter runt om i världen, säger Anette Alm Gustafsson.

Författare: Lena Elf

Publicerad: 02 november 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.