Erikshjälpen Framtidverkstad erbjuder studiestund

I bostadsområden där Erikshjälpen Framtidsverkstad finns upplever många barn och unga att det finns en negativ bild av deras område och de som bor där. Det vill de ändra på. Framtidsverkstäderna har blivit en plattform där unga kan göra sina röster hörda. Men också en plats för deras egna intressen och drömmar.

Läxhjälp är en populär aktivitet som Erikshjälpens Framtidsverkstad i bostadsområdet Ekön i Motala anordnar tillsammans med fotbollsklubben Dribbla United. En av dem som hjälper barnen med läxorna är sextonårige Nassir Ali. Även om Nassir aldrig själv fått hjälp med sina läxor vill han gärna ge den möjligheten till de yngre eleverna i området.

Jag ser mig själv i barnen
Nassir Ali

– Jag ser mig själv i barnen, säger han. När läxläsningen är avklarad får barnen fika för att fylla på med energi innan fotbollsträningen börjar. För den som inte vill spela fotboll ordnas andra aktiviteter.

Ekön är ett mångkulturellt område där det bor många barn. Det är också det enda området i Motala där det inte finns någon fritidsgård. Genom att erbjuda barn och ungdomar gratis aktiviteter, läxhjälp och samtalsgrupper är Framtids- verkstaden med och jämnar ut uppväxtvillkoren i Motala, samtidig som de ger fler unga en meningsfull fritid.

– Jag hade önskat att Erikshjälpens Framtidsverkstad funnits när jag var yngre. Då skulle jag haft något att göra och det hade varit enklare för min mamma, säger Nassir.

Publicerad: 20 maj 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.