Erikshjälpen Framtidsverkstad får pris för barnrättsarbete

Erikshjälpen Framtidsverkstad har tilldelats pris för Årets barnrättsprojekt 2024 av företaget JP Infonet. Erikshjälpen tog emot det nyinrättade priset den 7 februari 2024 under konferensen Barnkonventionsdagen.

Under 2024 års upplaga av konferensen Barnkonventionsdagen, delade information- och kunskaps företaget JP Infonet för första gången ut pris för Årets barnrättsprojekt. Företaget vill med priset uppmärksamma ett projekt som bidragit med särskilt värde och utveckling i det proaktiva arbetet för barns rättigheter. Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin överlämnade diplomet med en prissumma på 25 000kr.

Vi har valt att ge priset till Erikshjälpen Framtidsverkstad för att de arbetar rättighetsbaserat och långsiktigt med barns delaktighet. Projektet har gett goda resultat som vi tycker är väl värda att sprida vidare, säger Helena Reinius, projektledare på JP Infonet.

Vi har valt att ge priset till Erikshjälpen Framtidsverkstad för att de arbetar rättighetsbaserat och långsiktigt med barns delaktighet.
Helena Reinius, projektledare på JP Infonet
Håkan Giselsson och Birgitta Johansson tar emot pris.

Håkan Giselsson och Birgitta Johansson

 

Håkan Giselsson arbetar som enhetschef på Erikshjälpen Framtidsverkstad, berättar hur det var att få ta emot priset.

– Priset är ett fantastiskt erkännande av våra medarbetare vid de lokala Framtidsverkstäderna. Tillsammans med barn och föräldrar driver de på det verkliga förändringsarbetet och bidrar till att skapa hopp och framtidstro.

Birgitta Johansson är chef för Erikshjälpens Sverigeavdelning och även hon var på plats för att ta emot priset.

– Vi är så stolta och glada över det här priset som betyder jättemycket för att synliggöra vår verksamhet.

Jurys motivering

Erikshjälpen arbetar rättighetsbaserat och långsiktigt med barns delaktighet som utgångspunkt. Framtidsverkstäder har gett starka resultat, både kvalitativt och kvantitativt. I utvärderingar av Framtidsverkstäderna lyfts att deltagare fått ökat hopp och framtidstro, och inte minst en känsla att kunna påverka och göra sin röst hörd. Framtidsverkstäderna är väl värda att skala upp och spridas runt om i vårt land.

Publicerad: 13 februari 2024

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.