Erikshjälpen är med i Musikhjälpen!

Under vecka 50 kommer Erikshjälpen att delta i Musikhjälpen. I glasburen kommer Anne Wachira berätta om arbetet i Kenya och på stortorget kommer Second Hand finnas i ett av tälten.

I årets upplaga av Musikhjälpen är temat ”ingen ska behöva dö av hunger”. Mat är en mänsklig rättighet men trots det dör miljontals människor runt om i världen varje dag till följd av undernäring. Och omkring var tionde människa vet inte när eller vad de kommer äta nästa gång.

Kommer berätta om arbetet i Kenya

När Musikhjälpen drar igång den 144 timmar långa direktsändningen från stortorget i Växjö kommer Erikshjälpen vara där. Inne i glasburen kommer Anne Wachira, enhetschef på internationella programavdelningen på Erikshjälpen, berätta om arbetet som just nu pågår i Kenya. I delar av landet råder det torka som förvärrat en redan svår situationen och drivit in landet i en akut livsmedelbrist.

Nära en femtedel av barnen där Erikshjälpen arbetar riskerar att dö av undernäring.
Anne Wachira
Anne Wachira, enhetschef på internationella programavdelningen.
Anne Wachira.
Anne Wachira, enhetschef på internationella programavdelningen.

– Nära en femtedel av barnen där Erikshjälpen arbetar riskerar att dö av undernäring, säger Anne Wachira.

Erikshjälpen har stöttat insatser i Marsabit i norra Kenya sedan 30 år tillbaka och arbetar nu tillsammans med organisationen ”Food for the Hungry” i olika projekt för att förbättra tillgången till mat, försörjning och barnskydd.

– Vi vill motverka den akuta undernäringen bland barnen i Marsabit, men också försöka bygga upp samhällets motståndskraft över tid och ta itu med de bakomliggande orsakerna till bristen på mat, berättar Anne Wachira.

Second hand-försäljning och volontärrekrytering

Under veckan som Musikhjälpen sänder från Växjö kommer även Erikshjälpen Second Hand finnas på plats i ett av tälten på stortorget. Där kommer det finnas varor från second hand-butiken i Växjö tillsammans med mer information om hur det är att vara volontär i en second hand-butik.

Medarbetare från second hand-butiken i Växjö kommer också inreda två loger som används av de artister som medverkar i Musikhjälpen.

Författare: Anthon Talhaug

Publicerad: 11 december 2023

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.