Doug Seegers

Han vet vad det innebär att leva i fattigdom och utanförskap och vill vara med och kämpa för att så många barn som möjligt får ett bättre liv. ”Jag och Erikshjälpen strävar mot samma mål”, säger countrymusikern Doug Seegers.

Doug Seegers blev känd för den svenska publiken genom sin medverkan i tv-programmet Jills veranda. När han uppmärksammades i programmet levde han som hemlös gatumusiker i Nashville. I samband med en spelning i Sverige kom Doug i kontakt med Erikshjälpen och sedan 2017 är han ambassadör för organisationen. Han tycker att det känns viktigt att engagera sig för barn som lever i utsatthet.

– Jag har en nära relation till det eftersom jag som barn fick uppleva hur det är att leva i fattigdom. Nu har jag möjligheten att vara en del av Erikshjälpen, som är en fantastisk organisation. Vi strävar mot samma mål, säger han.

Känns fantastiskt att få bidra
Doug Seegers

Doug Seegers har gjort flera uppskattade julturnéer till förmån för Erikshjälpens arbete.  Att hans musik berör är det många som vittnar om.
– Jag gillar ju att spela men det jag uppskattar allra mest är när jag känner att mina sånger verkligen får betyda något för dem som kommer och lyssnar. Min önskan är att få skriva musik som inspirerar människor till något bra. Mina sånger berättar det jag varit med om, det svåra men också det mirakel av upprättelse som jag fått uppleva.

Inför sin första turné tillsammans med Erikshjälpen fick Doug Seegers möjlighet att besöka Uganda och det arbete bland gatubarn som Erikshjälpen bedriver tillsammans med en partnerorganisation i landet. Han har också besökt Rumänien och Erikshjälpens arbete för att bryta den romska befolkningens utanförskap.

– Det var en väldigt känslosam resa för mig. Det berörde mig på djupet att se hur de här människorna lever och vilka dåliga förutsättningar de har att lyckas i livet. Men det blev också väldigt starkt att se det Erikshjälpen gör för att stötta dem och skapa förutsättningar för ett bättre liv.

– Jag har verkligen fått se hur viktigt det arbete som Erikshjälpen gör är och det känns fantastiskt att jag får göra det jag kan för att bidra, säger Doug Seegers.

Författare: Patricia Franzén

Det är starkt att se det Erikshjälpen gör
Doug Seegers

Publicerad: 14 mars 2021

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.