fbpx
Erikshjälpens insatser i Ukraina fokuserar till stor del på rättigheter och skydd för barn och deras familjer i relationer till det krig som startade med Rysslands invasion den 24 februari 2022. Insatserna sker via lokala samarbetspartners och fokuserar på humanitär respons, både till människor på flykt inom landet samt till de som valt att stanna […]

Ukraina

Erikshjälpens insatser i Ukraina fokuserar till stor del på rättigheter och skydd för barn och deras familjer i relationer till det krig som startade med Rysslands invasion den 24 februari 2022.

Insatserna sker via lokala samarbetspartners och fokuserar på humanitär respons, både till människor på flykt inom landet samt till de som valt att stanna kvar. Stöd ges både i form av pengar, matpaket, kläder, blöjor, hygienartiklar, men även genom psykosociala insatser och socialhjälp.

Utöver humanitära insatser ger Erikshjälpen även långsiktigt stöd för de som stannat i Ukraina och till de som nu återvänder hem. Genom ett större program, som startade i början av augusti 2022, ser Erikshjälpen till att krigsdrabbade barn och kvinnor i regionerna Kiev, Sumy, Kherson och Zaporizhzhya, samt i staden Kyiv, får hjälp att kunna återta sina liv och få möjlighet att delta i återuppbyggnaden av sina samhällen. Det handlar om psykosocialt stöd, socialstöd, hjälp i återgång till skolor samt i att skapa förutsättningar för arbetstillfällen och inkomstkällor.

Stöd vårt arbete i Ukraina