Josefine Frankner som sitter vid vattnet.

Livet har mycket att ge – föreläsning med Josefine Frankner

En föreläsning om tiden i Knutbysekten, vägen ur den och de psykologiska mekanismerna bakom upplevelserna.

Varmt välkommen på en intressant, utmanande och inspirerande föreläsning med Josefine Frankner.

Redan som tonåring lämnade hon sitt hem för att flytta till Knutby och den församling hon hört så mycket om. Det beslutet kom att förändra hennes liv för alltid. Tiden som började med optimism och gemenskap i en idyllisk by urartade totalt.

Josefine var Kristi bruds allra närmaste tjänarinna och skötte allt från hennes kroppsvård till hushållssysslor. Åren i Knutby försköt hennes grundvalar av trygghet och tiden i Knutbysekten smulade sönder hela hennes identitet och försatte familjen i en destruktiv miljö.

Ingen människa ska behöva utsättas och fråntas sina rättigheter. Därför är jag extra glad över att få samarbeta med barnrättsorganisationen Erikshjälpen vars huvudsakliga arbete är att ge barn rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd – Josefine Frankner

Jonas Helgesson

Jonas Helgesson – Livet från den ljusa sidan

Välkommen på föreläsning med Jonas Helgesson – killen som inte ger upp. Trots att han föddes med en svår CP-skada lever han idag ett liv få trodde var möjligt.

Jonas har lärt sig tala, gå utan sin rullstol, ta körkort och nu bor han med sin familj i ett hus utan några hjälpmedel alls – ja om man bortser från diskmaskinen…

”Det blir inte alltid som man har tänkt – bland blir det bättre” är Jonas motto och det har han bevisat gång på gång.

Jonas föddes inte bara med en CP-skada utan också med en stor dos envishet som gör att han bara måste gå för sina mål, vad än omgivningen säger.

Men allt är inte en dans på rosor. Jonas har hela sitt liv inte bara kämpat mot sina egna spasmer utan mot fördomar från människor som inte helt förstår vad en CP-skada innebär. Därför är Jonas ute på skolor, företag, kommuner och andra platser och försöker ge förståelse vad det innebär att leva hans liv.

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.