Bandet Mezzoforte står på scen med ryggarna mot publiken. I bakgrunden syns ett folkhav av människor som har händerna i luften.

Konsert med det isländska bandet Mezzoforte

Bandet Mezzoforte kommer till Jönköpings Teater för att framföra musik i genren fusionsjazz. Konserten kommer bjuda på fina melodier, glöd och ett tydligt sound.

Vilka är Mezzoforte?

Det isländska fusionsbandet slog år 1983 igenom med hitlåten ”Garden Party”. I över 40 år har de varit ett av de absolut viktigaste banden inom genren fusionsjazz. Bandet har ett igenkänningsbart sound och deras senaste album Islands har en akustisk stämning som låter vackert, elegant och avslappnat. År 2017 firade Mezzoforte 40 år tillsammans. Detta valde bandet att uppmärksamma med en turné som blev helt utsåld.

Information om konserten

Konserten arrangeras av Gullbrannafestivalen och Destination Jönköping och den äger rum på Jönköpings teater. Vi på Erikshjälpen kommer att vara på plats för att prata om vårt arbete.

Föreställningen kommer att vara ca 90 minuter lång och åldersgräns är 13 år.

Hur köper man biljetter?

Biljettförsäljningen sker via Destination Jönköpings hemsida. Priset per biljett är 395 kr inklusive serviceavgift.

Pressbild på Josefine Frankner.

Föreläsning med Josefine Frankner

Varmt välkommen på en intressant, utmanande och inspirerande föreläsning om Josefine Frankners liv i Knutby-sekten och hennes väg tillbaka till ett liv med hopp och framtidstro.

Livet har mycket att ge

När allt var som mörkast trodde Josefine att livet hade tagit slut. Hjärntvätten och nedbrytningen i Knutbysekten hade satt djupa spår och stulit hennes självtillit och framtidstro. Hur återerövrar man livet och framtidstron efter många år av psykisk och fysisk misshandel? Kan hoppet och kreativiteten vakna till liv igen?

Vi får höra Josefines starka livsberättelse – som berör såväl äktenskap som föräldraskap och andra relationer. I Josefines föreläsning Livet har mycket att ge får vi höra om hennes förhållande till gudstron, men också till kroppen, stressen och PTSD-symtomen. Vi får följa hennes resa genom studier, förkovran och kreativitet.

Samuel, Josefines man, kommer också prata under föreläsningen. Han kommer att dela med sig av hur det är att få en ny start i livet – en andra chans! Den röda tråden i föreläsningen sprider ett hoppfullt budskap till alla som kämpar på olika områden.

Vem är Josefine Frankner?

Josefine Frankner är 46 år, har tre barn och bor sedan 2017 i Västerås med sin familj. Hon är författare, föreläsare och låtskrivare och studerar beteendevetenskap och kriminologi. I dag kan Josefine säga att hon älskar sitt liv. Men så har det inte alltid varit.

Redan som tonåring lämnade hon sitt hem för att flytta till Knutby och den församling hon hört så mycket om. Det beslutet kom att förändra hennes liv för alltid. Tiden som började med optimism och gemenskap i en idyllisk by urartade totalt.

Josefines liv i Knutby

Josefine var Kristi bruds allra närmaste tjänarinna och skötte allt från hennes kroppsvård till hushållssysslor. Åren i Knutby försköt hennes grundvalar av trygghet och tiden i Knutbysekten smulade sönder hela hennes identitet och försatte familjen i en destruktiv miljö.

Hennes liv i dag

2021 kände hon att hon orkade dela med sig av sina erfarenheter och släppte tillsammans med författaren Cecilia Gustavsson boken ” Kristi bruds slav – mitt liv i sektens hjärta” som fått stor uppmärksamhet. Hon känner sig nu också så stark att hon orkar berätta sin historia och vägen ut till ett nytt liv och det gör hon genom att föreläsa.

Information om biljetter  

Det är fri entré till föreläsningen. Efter föreläsningen finns det möjlighet att köpa fika.

Samarbetet med Erikshjälpen

Vi på Erikshjälpen är glada över att få samarbeta med Josefine och så här beskriver hon samarbetet:

– Ingen människa ska behöva utsättas och fråntas sina rättigheter. Därför är jag extra glad över att få samarbeta med barnrättsorganisationen Erikshjälpen vars huvudsakliga arbete är att ge barn rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd.

Porträtt av artisten Steph Macleod som spelar på sin gitarr

En unik konsert med Steph Macleod

Konserten med Steph Macleod är fylld av närvaro, värme och rytmiskt gitarrspel. Genom sin musik framför Steph berättelser om sitt tidigare liv i hemlöshet och missbruk.

Det här är Steph Macleod

Steph Macleod är en singer-songwriter från Skottland. Från att ha levt ett liv i hemlöshet och missbruk, på gatorna i Edinburgh, lever han nu ett liv fritt från alkohol och droger. Stephs tidigare sätt att leva var nära att kosta honom livet. Ett oväntat möte med Gud på ett rehabiliteringscenter, blev vändpunkten som förändrade allt.

I dag reser Steph runt i Europa och USA med sin gitarr och sjunger ärliga sånger om sin resa från djup desperation och hopplöshet till ett liv fyllt av framtidstro och hopp.

Hans musik

Steph Macleods musik är en mix av rock, folk och blues där hans rytmiska gitarrspel, ackompanjerar hans uttrycksfulla röst. Konserten med Steph Macleod kommer att bjuda på känsla och närvaro där personliga texter blandas med hans egna livsberättelser. Temat för konserten är psykisk ohälsa och det kommer handla om hur livet är en pågående resa med höjder och dalar och hur tron på Gud ger trygghet och hopp.

Konsertens arrangörer

Erikshjälpen anordnar konserten i samarbete med  lokala församlingar, North Event, Bilda och Gullbrannafestivalen.

Köp biljetter

Biljettförsäljningen sker vi North Event. Biljettpris är 150 kr + serviceavgift.

Joel Nunez står på scen med sin gitarr på turnén Elvis, Orbinson & I

Joel Nunez – Elvis, Orbison & I! 

En konsert med älskade hits från Elvis, Orbison och Joel Nunez egna repertoar!

Joel Nunez kommer bjuda på en hel del från Elvis fantastiska repertoar tillsammans med älskade klassiker från Roy Orbison och andra 50- och 60-tals hits. Joel varvar musiken med korta berättelser från sitt eget liv, både glädje, sorg och skratt. Dessutom är barnrättsorganisationen Erikshjälpen med på denna turné, då Joel vill att dessa konserter också ska betyda något för utsatta barn och deras familjer! 

Det här är Joel Nunez

Joel Nunez är en kubansk/amerikansk sångare som blev upptäckt på ett kryssningsfartyg av ett svenskt artistbolag, flyttade till Sverige och blev av tidningen Megafonen utnämnd till Norrlands mest bokade underhållare 2014-2019 (hela 850 spelningar i Sverige under den tiden)!

Efter ett par år i hemlandet så flyttade Joel och familjen tillbaka till Sverige 2021 och han har sedan dess turnerat flitigt, både som soloartist, men har också gjort turnéer och konserter med Doug Seegers, Chris Kläfford, Shirley Clamp och Sonja Aldén. Joel vann också under 2023, tillsammans med Cecilia Kallin, länsfinalen för Norrbotten av musiktävlingen P4 nästa med låten ”Wait for me”.

Konserten arrangeras av Northevent AB i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen och Studieförbundet Sensus. 

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.