Pressbild på Josefine Frankner.

Föreläsning med Josefine Frankner

Varmt välkommen på en intressant, utmanande och inspirerande föreläsning om Josefine Frankners liv i Knutby-sekten och hennes väg tillbaka till ett liv med hopp och framtidstro.

Livet har mycket att ge

När allt var som mörkast trodde Josefine att livet hade tagit slut. Hjärntvätten och nedbrytningen i Knutbysekten hade satt djupa spår och stulit hennes självtillit och framtidstro. Hur återerövrar man livet och framtidstron efter många år av psykisk och fysisk misshandel? Kan hoppet och kreativiteten vakna till liv igen?

Vi får höra Josefines starka livsberättelse – som berör såväl äktenskap som föräldraskap och andra relationer. I Josefines föreläsning Livet har mycket att ge får vi höra om hennes förhållande till gudstron, men också till kroppen, stressen och PTSD-symtomen. Vi får följa hennes resa genom studier, förkovran och kreativitet.

Samuel, Josefines man, kommer också prata under föreläsningen. Han kommer att dela med sig av hur det är att få en ny start i livet – en andra chans! Den röda tråden i föreläsningen sprider ett hoppfullt budskap till alla som kämpar på olika områden.

Vem är Josefine Frankner?

Josefine Frankner är 46 år, har tre barn och bor sedan 2017 i Västerås med sin familj. Hon är författare, föreläsare och låtskrivare och studerar beteendevetenskap och kriminologi. I dag kan Josefine säga att hon älskar sitt liv. Men så har det inte alltid varit.

Redan som tonåring lämnade hon sitt hem för att flytta till Knutby och den församling hon hört så mycket om. Det beslutet kom att förändra hennes liv för alltid. Tiden som började med optimism och gemenskap i en idyllisk by urartade totalt.

Josefines liv i Knutby

Josefine var Kristi bruds allra närmaste tjänarinna och skötte allt från hennes kroppsvård till hushållssysslor. Åren i Knutby försköt hennes grundvalar av trygghet och tiden i Knutbysekten smulade sönder hela hennes identitet och försatte familjen i en destruktiv miljö.

Hennes liv i dag

2021 kände hon att hon orkade dela med sig av sina erfarenheter och släppte tillsammans med författaren Cecilia Gustavsson boken ” Kristi bruds slav – mitt liv i sektens hjärta” som fått stor uppmärksamhet. Hon känner sig nu också så stark att hon orkar berätta sin historia och vägen ut till ett nytt liv och det gör hon genom att föreläsa.

Information om biljetter  

Det är fri entré till föreläsningen. Efter föreläsningen finns det möjlighet att köpa fika.

Samarbetet med Erikshjälpen

Vi på Erikshjälpen är glada över att få samarbeta med Josefine och så här beskriver hon samarbetet:

– Ingen människa ska behöva utsättas och fråntas sina rättigheter. Därför är jag extra glad över att få samarbeta med barnrättsorganisationen Erikshjälpen vars huvudsakliga arbete är att ge barn rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd.

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
  1. Öppna Swish-appen.
  2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
  3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.