fbpx

Shanice: ”Jag älskar att göra det här”

När dörrarna till Erikshjälpen Second Hand i Vårby öppnas varje lördag står Shanice Davidsson redo att välkomna kunderna. ”En del tror att jag har betalt för att stå där, men nej, nej, jag är volontär. Jag älskar att göra det.”

Det är åtta år sedan Shanice Davidsson kom till Erikshjälpen Second Hand i Vårby första gången.

– Det började med att jag inte tycker om att säga nej. Någon i kyrkan frågade om jag kunde ställa upp som volontär en tid. Jag gjorde det och sedan har jag fortsatt, jag försöker vara här varje lördag. Jag kände att det finns en mening med Erikshjälpen. Och jag tycker att vi har mycket att lära av Erik, Erikshjälpens grundare. Oavsett vilken situation man befinner sig i så kan man ta sig ur den och göra något. Erik är en stor förebild för mig, säger hon.

”Det kan göra någons dag att jag säger hej”

Att Shanice älskar att möta människor märks när man pratar med henne. I yrkeslivet jobbar hon inom hemtjänsten och på ett sjukhem. Och som volontär på Erikshjälpen står hon sedan ett år tillbaka vid butiksentrén på lördagar och hälsar alla välkomna när butiken öppnar klockan 11.

– Jag måste ju göra andra saker i butiken också, men det kan göra någons dag att jag säger hej, säger Shanice Davidsson.

Hon ser att välkomnandet är positivt för försäljningen och tror att fler butiker skulle vinna på att hälsa på och se sina kunder. Shanice berättar att hon nyligen var i en butik i centrala Stockholm där en i personalen stor i entrén och hälsade kunderna välkomna.

– De sa att de hade sett det i en annan butik, jag är säker på att det var på Erikshjälpen Second Hand, säger Shanice med ett leende.