fbpx

Bli volontär i Erikshjälpen Framtidsverkstad

Drömmer du också om en förändrad värld där barns drömmar får liv? Har du tid över? Välkommen som volontär i Erikshjälpen Framtidsverkstad.

Vi söker volontärer med olika erfarenheter och intressen som vill hjälpa till praktiskt i vår verksamhet. Som volontär hos oss blir du en del av en härlig gemenskap och får vara med och se människor växa. Idag finns Erikshjälpen Framtidsverkstad i Helsingborg, Kristianstad, Motala, Linköping, Uppsala och Borlänge.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Vara en extra vuxen och skapa trygghet för barn och ungdomar i aktiviteter.
  • Träna glosor, förklara mattetal eller stötta i annan läxläsning.
  • Dela erfarenheter från ditt liv och arbetsliv med föräldrar som bor i Erikshjälpen Framtidsverkstads fokusområde.
  • Delta eller leda integrationsverksamhet som till exempel språkcafé, samtalsgrupp eller någon studiecirkel där din kunskap och erfarenhet kommer andra till del.
  • Baka och bjuda våra deltagare på fika.

Erikshjälpen arbetar för att utjämna ojämlika uppväxtvillkor för barn.

Erikshjälpen Framtidsverkstad arbetar förebyggande genom att stödja barn och ungdomar att kunna uppfylla sina drömmar, satsa på skolan, våga vara kreativa och hitta fritidsintressen. Erikshjälpen Framtidsverkstad innebär att i samverkan med lokala aktörer från olika samhällssektorer, ta initiativ till social mobilisering i underprivilegierade områden för att motverka utanförskap bland barn, ungdomar och deras föräldrar. Vi arbetar rättighetsbaserat och långsiktigt, med barns delaktighet som grund.

Ansök om att bli volontär

Är du intresserad av att vara med eller vill du ha mer information, kontakta framtidsverkstad@erikshjalpen.se och bestäm tid för ett samtal.

Känner du att du vill gå vidare och engagera dig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister. Att kunna erbjuda barn och unga ett tryggt sammanhang är av största vikt för oss.