fbpx

Alla barn är viktiga

Utbildningskonceptet Alla barn är viktiga vill inspirera pedagoger och barn till att lära sig mer om barns rättigheter. Genom sång, musik och kreativitet lär ni er vad barnkonventionen betyder i vardagen. Konceptet består av material som på ett lustfyllt sätt arbetar med FN:s barnkonvention.

Om materialet

Materialet är pedagogiskt uppbyggt och innehåller övningar som kan användas direkt i klasser eller barngrupper. Tillsammans med text, bilder och musik lyfts de frågor som ibland kan vara svåra och jobbiga att hantera trots att de finns i vår vardag, på våra förskolor och skolor. Alla barn är viktiga ger redskap för att arbeta med likabehandlingsplaner och ett hållbart värdegrundsarbete.

Materialet riktar sig till barn i åldrarna 4–12 år.

Boken Alm 22

FN:s barnkonvention består utav totalt 54 stycken artiklar. Boken Alm 22 handlar om artikel 22. ”Om du har tvingats fly från ditt hemland har du samma rättigheter som alla andra barn i det nya landet. Om du har flytt ensam ska du få speciellt stöd och hjälp. Om det är möjligt ska du återförenas med din familj.” I boken får du möta glänsande staren, gnälliga skatan, sparvfamiljen och koltrasten som bor i Alm nr 22. Plötsligt en dag kraschlandar en fågel under almen. Smutsig och med bruten vinge blir han liggande där och han vet inte vart han hamnat. Trött och utmattad händer något som gör skillnad i hans liv. Fåglarna i Alm nr 22 ser honom och tar hand om honom trots att han kvittrar på ett annat språk.

Beställning av materialet

Vid beställning får du:

  • den fysiska boken Alm 22 inklusive cd-skiva
  • digitala ljudfiler
  • sångtexter och ackord
  • digitalt pedagogiskt materialet
  • inspelad teckentolkning av sång och bok.

Pris: 375 kronor inklusive moms. Fri frakt.
Leveranstid: Cirka två veckor.

Beställ med hjälp av beställningsformuläret . Kontrollera din e-postadress så att vi snabbt kan kontakta er vid eventuella frågor.